Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2248 niezalogowanych)
1 Post

(vika)
Wiking
Jesli nie chcesz pracowac u posrednikow musisz znac t r o c h e jezyk.
zaznaczylam ci na oferty na stonie int do szukania pracy, nie moge ci pomoc wiecej bo nie wiem nawet po polsku czym ty sie zajmujesz
www.finn.no/finn/job/fulltime/result?key...4&category=S%F8k
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
vika,Ty juz chyba z trzeci profil zalozylas,likwidujac poprzednie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Powodzenia))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Tops300 napisał:
Mam zamiar wyjechać z polski do Norwegi.

Jestem dobrym fachowcem , ( programista maszyn cnc typu : Laser, Stanzmashine,Wykrawarka wodna,Krawędziarka.itp)
Chciałbym znaleźć pracę w Norwegii o podobnym profilu,ale bez pośredników zgarniających haracz i pewną gdyż na mnie w domu będzie czekać żona i dwójka dzieci.

Pozdrawiam,Robert.S.

Robert a co masz przeciwko posrednikom? O jakim haraczu Ty mowisz?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
vika napisał:
nie chyba, ale napewno... tyle minusów dostaję ze musze ...ale jutro już do pracy to na tym trzecim poprzestane (chyba ) jak zalozysz 10 profil to myslisz,ze bedziesz fajniejsza i ludzie zaczna Cie plusowac to ciekawa teoria...

Robert,mam kolege programiste,pracowal 3 lata przy produkcji okien,zna norweski,dobrze zarabial ok 220kr,ale teraz go zwalniaja i nigdzie na razie nie moze nic znalesc
nie przekreslaj i nie omijaj przy wysylaniu cv posrednikow,bo teraz jest naprawde niewesolo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Bay bay
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(krystyna_stavanger)
Nowicjusz
Kazdy pracodawca jest zainteresowany placic jak najmniej swoim pracownikom. Jezeli dostaniesz sie gdzis przy pomocy posrednika to i tak kontrakt nie trwa wiecznie. Jesli jestes dobry to cie zatrzymaja i dobrze zaplaca.

Angielski jest tak samo ok jak norweski.. jesli to alternatywa dla ciebie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
michal m
(miguel81)
Wiking
Moim zdanie rowniez nie powinienes omijac biur posrednictwa pracy. Płaca marnie ale na poczatek lepszy rydz niz smigło.
Jezeli nigdy nie pracowales w Norwegii u posrednika bedzie łatwiej z formalnosciami a przeciez zawsze mozesz zmienic pracodawce jezeli znajdziesz cos lepszego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(alfred)
Wiking
miguel81 napisał:
Moim zdanie rowniez nie powinienes omijac biur posrednictwa pracy. Płaca marnie ale na poczatek lepszy rydz niz smigło.
Jezeli nigdy nie pracowales w Norwegii u posrednika bedzie łatwiej z formalnosciami a przeciez zawsze mozesz zmienic pracodawce jezeli znajdziesz cos lepszego.

Na dzisiaj rydz to rarytas, dziś to trzeba cieszyć się i z muchomora...
Spróbuj np.w Adecco, jeśli jesteś takim fachowcem firma cię przejmie po czasie umowy, aaaa jeśli jesteś super to nawet zapłacą karę umowną aby cię mieć
Pewne zaś to jest to że się Kopernik urodził, a chłopaków na których czekają żony i dzieci jest tu...kilku...
I nie demonizuj z tym "haraczem", pośrednictwo też kosztuje, abyś nie myślał że przyjedziesz do Norwegii i otrzymasz 350 r za godzinę, bo jestes fachowcem. Najpierw to musisz sobie to wywalczyć, pokazać charakter...

Spróbuj (oto szczera odpowiedź)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Witam.
w przypadku pośrednika dokładnie czytaj umowe, przed podpisaniem, od daty do swojego podpisu i dalej małym drukiem.
Pośrednik daje prace na trzy -sześcć miesięcy i wtym czasie nie dostaniesz żadnej podwyżki, często pośrednik zastrzega sobie możliwość kilku innym podnajemcom-czytaj dokładnie umowe.
W przypadku kiedy pośrednik nie wywiązuje się z zobowiązań-możesz wymówić bez ponoszenia kosztów.
Załóż sobie profil na polskich netowych biurach pośr.pracy , włącz autopowiadamiacz, odpowiadaj na wszystkie interesujące cie oferty.
zorientuj sie w kosztach mieszkania,kto je załatwia, jak jest płacone .
Jakakolwiek praca musi być na papierze ,nie bierz niczego w stylu -potem podpiszxemy dokumenty.;
TYLKO LEGAL,ŻADNEJ LEWIZNY- jak ci sie coś stanie na czarno-każdy odwóci sie plecami ,a ty z ręką w nocniku i bez kasy.
! rok pracy legalnej i masz pełnu zasiłek chorobowy przez 11,5 miesiąca, masz pełny zasiłek dla bezrobotnego o ile utraciłeś prace nie z własne winy.
W przypadku wyjazdu zawsze sie organizuj tak abyś w oddzielnej przaegródce w portfelu miał kase na powrót.Jak coś(odpukać) nie wyjdzie nie zostajeszx na goło na środku obcego kraju.
Wszystko co napisałem tyczu sie każdej zagranicy nie tylko NO>
Pozdawiam i szczęścia życze. WMD
Ps. było dużo ofert na anglie jakiś czas temu-płaca od 10 GPB w góre ,jak teraz nie wiem . Bye bye
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok