Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wiza do Usa - Norwegia

Czytali temat:
Bartek Zabłocki kamil . Karol K Anna Maria Fojutowska Piotr Bucki Kamil M borys borys Kris Roy jacek cybulski Pawel Kocjan Dawids1 anna florczak Adrianna Zorn (5713 niezalogowanych)
138 Postów

(Margaret1975)
Stały Bywalec
Hej, czy ktos staral sie o wize do Usa? W przyszlym roku corka ma wycieczke ze szkola i musimy postarac sie o wize. Pytanie brzmi czy dlugo czekaliscie na wize w ambasadzieL czy dlugo cEkacie na rozpatrzenie i odpowiedz L
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
norki nie muszą mieć wizy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
marta agata
(martaagata)
Nowicjusz
ja czekalam do tygodnia na wize do usa dostalam turysyczna oczywiscie bo o takiej moiwe.wniosek skladalam w oslo w ambasadzie usa.trzeba miec wlasna koperte i znaczekserio zeby list odeslali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
martaagata napisał:
ja czekalam do tygodnia na wize do usa dostalam turysyczna oczywiscie bo o takiej moiwe.wniosek skladalam w oslo w ambasadzie usa.trzeba miec wlasna koperte i znaczekserio zeby list odeslaliPytanie całkiem poważne !.
-Czy to ... składa się jakiś specjalny wniosek / wzór/ o tą turystyczną wizę do USA ? .
---
Pytam tak naiwnie , ponieważ działam pod wpływem Twojej Odpowiedzi , nie zaglądałem do tej pory na stronę ... SUSA ...
Jaki to jest koszt takiej wizy i na jaki okres Jest Ona Ważna .
---
Poleciał bym do jakiegoś Miasta , na wycieczkę Lotniskową .
---
Myślę iż na Lot z Norge na tydzień i powrót , nie trzeba dzisiaj zaciągać dużego kredytu na pięć lat spłaty .
Pozdrawiam Świątecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
marta agata
(martaagata)
Nowicjusz
ja najpierw wypelnialam wniosek na stronie internetowej potem z szeregiem dokumentow poszlam na ustalony termin do ambasady usa.dok to umowa o prace skatt pozwolenie na pobyt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:

błąd jasta,norki potrzebują wizę do USA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Margaret1975)
Stały Bywalec
Bardzo ci dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam. Serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dario123448 napisał:
jasta102 napisał:

błąd jasta,norki potrzebują wizę do USA

chrum chrum nie potrzebują
Det amerikanske ”Visa Waiver” programmet (VWP) gir reisende fra 37 land, deriblant Norge, anledning til å besøke USA i opptil 90 dager. Alle som skal til USA med båt eller fly, om enn bare i transit, må kunne forevise en godkjent reiseapprobasjon (ESTA) før avreise fra hjemlandet.
www.usatravelvisa.net/application.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
martaagata napisał:
ja najpierw wypelnialam wniosek na stronie internetowej potem z szeregiem dokumentow poszlam na ustalony termin do ambasady usa.dok to umowa o prace skatt pozwolenie na pobyt.
TOM SIĘ DOWIEDZIAŁ ... MNÓSTWO ... DANYCH ... ! .
Aż nie jestem w stanie tego ogarnąć ... !
---
A wydawało Mi się iż zadałem , bardzo proste i mało skomplikowane pytanie , dla kogoś kto już Fizycznie ... zna procedurę i koszty takiej "operacji" w NORWEGI ...!
---
Niemniej i za takie dane , też podziękował ...

P.s.
Jaka to strona !!!? . tu w Norge oczywiście ...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
gabriel napisał:
martaagata napisał:
TOM SIĘ DOWIEDZIAŁ ... MNÓSTWO ... DANYCH ... ! .
Aż nie jestem w stanie tego ogarnąć ... !
---
A wydawało Mi się iż zadałem , bardzo proste i mało skomplikowane pytanie , dla kogoś kto już Fizycznie ... zna procedurę i koszty takiej "operacji" w NORWEGI ...!
---
Niemniej i za takie dane , też podziękował ...

P.s.
Jaka to strona !!!? . tu w Norge oczywiście ...!

Jak do USA to pewnie trzeba wypelnic wniosek na stronie Wybrzeza Kosci Sloniowej, czy jak?!

...Aaa zapomnialem, ze to debil! Tu masz linka lbie.

norway.usembassy.gov/how_to_apply2.html

ceac.state.gov/genniv/default.aspx

norway.usembassy.gov/visa_fees.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok