Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Piotr Grabowski (1606 niezalogowanych)
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
moze temat i byl poruszany ale weż coś tu znajdż gdy na jedno proste pytanie pojawiawią się 3 strony komenatrzy o " calowaniu w dupę" itd... nie uważam tez aby moje pytanie było śmieciem. mimo wszystko dziekuje za jakiekolwiek informacje i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
carla napisał:
moze temat i byl poruszany ale weż coś tu znajdż gdy na jedno proste pytanie pojawiawią się 3 strony komenatrzy o " calowaniu w dupę" itd... nie uważam tez aby moje pytanie było śmieciem. mimo wszystko dziekuje za jakiekolwiek informacje i pozdrawiamogólnie mówiąc nie można jeżdzić na polskich blachach jak się mieszka i pracuje w Norwegi(legalny pobyt i legalna praca),a co do przerejestrowania ,cło i podatek - rzadko się to opłaca (dużo kosztuje pieniędzy i czasu).Łatwiej kupić tu auto jak się pocić,zwłaszcza jak się tu pracuje (zarabia) to niema tragedii.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Jan Kowalski
(Aux)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
dzieki za info. wczoraj sprawdzalam sprawę cła i faktycznie nie oplaca się poniewaz przewyższa 4-krotnie wartość auta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
carla napisał:
cześć. chcę przywieżć swoje prywatne auto z Polski, czy ktoś ma informacje bieżące jak to wygląda, czy warto przerejestrować je czy ile czasu mogę nim jeździc w Norwegii?

jelsi jestes w No dłuzej niz rok, to pozamiatane....
W prawdzie jest kilka myków, zeby to ominąć, ale gdybam, ze nie spełniasz takich warunków, wiec odpowiem tak > nie opłaca sie sciagnąc tu polskiego np: das auto!

Ja wiem ze bardzo drogo, ale pamietaj ze jak tu kupisz, to i tutaj bedziesz sprzedawac!

Norki maja niezłe auta, a najwazniejsze, ze wiekszosc ma historie serwisową i wyposazenie w wersji "standard"o jakim w polsce morzesz pomarzyc!

finn.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
carla napisał:
dzieki za info. wczoraj sprawdzalam sprawę cła i faktycznie nie oplaca się poniewaz przewyższa 4-krotnie wartość auta

4 krotnie ?

to jakie to auto ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
trzeba kupic auto tutaj, juz wiem, ale mialam cicha nadzieje, że może uda się jakoś uniknąć tego "użerania" z kupnem- sprzedażą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
robert Cogito :):):)
(CogitoErgoSum)
Wiking
co to znaczy czterokrotnie ? gdzie to sprawdziłeś , jak to policzyć wszyscy mówia tylko ze sie nie opłaca i ze jest drogo , a co to znaczy drogo jak to sie wylicza ile cla ile podatku nikt nigdy nie pisze tylko stwierdza ze jest drogo ! albo teks ze tyle bylo juz gadki na ten temat , to prosze o konkret kupuje auto 2004 - 2005 rok w niemczech 1.9 disel przywoże tutaj na celnych blachach i co za co płace ile i dlaczego hmmm ?

carla napisał:
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
cogito ergo sum napisał:
co to znaczy czterokrotnie ? gdzie to sprawdziłeś , jak to policzyć wszyscy mówia tylko ze sie nie opłaca i ze jest drogo , a co to znaczy drogo jak to sie wylicza ile cla ile podatku nikt nigdy nie pisze tylko stwierdza ze jest drogo ! albo teks ze tyle bylo juz gadki na ten temat , to prosze o konkret kupuje auto 2004 - 2005 rok w niemczech 1.9 disel przywoże tutaj na celnych blachach i co za co płace ile i dlaczego hmmm ?

carla napisał:

do cla licz jeszcze 25% mva
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty

(Vatn2121)
Początkujący
cogito ergo sum napisał:
[quote]co to znaczy czterokrotnie ? gdzie to sprawdziłeś , jak to policzyć wszyscy mówia tylko ze sie nie opłaca i ze jest drogo , a co to znaczy drogo jak to sie wylicza ile cla ile podatku nikt nigdy nie pisze tylko stwierdza ze jest drogo ! albo teks ze tyle bylo juz gadki na ten temat , to prosze o konkret kupuje auto 2004 - 2005 rok w niemczech 1.9 disel przywoże tutaj na celnych blachach i co za co płace ile i dlaczego hmmm ?

Google www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj....gratis..html#220136
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok