Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(731 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:
wchodza duze obostrzenia,zeby dostac laczenie trzeba sie wykazac odpowiednimi zarobkami za rok poprzedni,... Jednak ON już nie musi starać się o łączenie rodzin bo takowe ma aktualne , a jego dzieci już dawno chodzą do szkoły norweskiej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
wlasnie usiluje sprawdzic ta opcje,czy pozwolenie dla zony i dzieci w ramach laczenia rodzin bedzie automatycznie przedluzone,czy bedzie rozpatrywane w takim trybie jak glowne pozwolenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
jesli zaczolem prace w tym roku
kontrakt potwierdi dochody
nie korzystalem z socjalu
niczego nie wykluczam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
rozmawialam z kolezanka,ktora jest w bardzo podobnej sytuacji jak Ty i rozmawiala o tym z urzednikami
pozwolenie na laczenie rodzin trzeba bedzie przedluzyc,nie pojdzie z automatu i bedzie rozpatrywane w swietle obowiazujacych w danym momencie przepisow
jak to bedzie wygladalo w praktyce np wymog wystarczajacego dochodu za rok poprzedni,na razie nie wie
ale moze uda Ci sie dostac kontrakt jeszcze w tym roku?

www.udi.no/templates/Tema.aspx?id=10975
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
fulcasco, złóż teraz wniosek o registreringbevis dla calej rodziny i dolacz aktualny kontrakt. Ja miesac temu skladalam o rejestrace na dzieci i niczego ode mnie nie chcieli, NICZEGO. Mimo, ze swojego "registreringvevis" jeszcze nie posiadam, to moje dzieci dostały ten dokument i niczego nie musiałam udokumentowywac, bo to co jest napisane na stronie głównej MN to bzdury.
Kurcze, jest juz pozno i nie wiem czy dobrze przeczytałam, w styczniu konczy ci sie pozwolenie i zarazem kontrakt? Jesli tak, to szybko składaj o tę rejestracje i wiem, ze dostaniecie. Moj kontrakt i pozwolenie konczy sie w czerwcu i dzieci dostały pozwolenie bezterminowe. Oczywiscie jest ono wazne , jesli jestes w stanie materialnie sprostac zyciu tutaj, ale jesli stracisz prace nie z wlasnej winy, to zasiłek dostaniesz i nie powinniscie miec problemu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
z tego co ja rozumiem,to fullcasco wcale nie pracuje i w tym jest wlasnie problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
pracuje, ma isc na zasilek w styczniu albo pracuje na czarno , ale to nie moj interes. Dulcasko, napisz na priva jaki masz fach, to cos pomysle, bo bede przyjmowac pracownikow za jakis czas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
ma ktos linke do nowych przepisow
tylko lepsza niz ta http://udi.no/templates/Page.aspx?id=10308
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok