Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Certyfikaty - Norwegia

21 Postów
Piotr ...
(Klokson)
Wiking
Witam, mam pytanie jak wyglada sytuacja z certyfikatami norweskimi potrzebnymi do rementu lazienek tzn dokladnie chodzi mi o chydraulike elektryke i glazure. gdzie mozna takie kursy zrobic ile trwaja i ile kosztuja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Klokson napisał:
Witam, mam pytanie jak wyglada sytuacja z certyfikatami norweskimi potrzebnymi do rementu lazienek tzn dokladnie chodzi mi o chydraulike elektryke i glazure. gdzie mozna takie kursy zrobic ile trwaja i ile kosztuja.

rørlegger kurs - 2 tyg
elektriker kurs - 3 tyg
flislegger kurs - 1 tydz.

Warunkiem jest doskonala znajomosc jezyka polskiego budowlanego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Piotr ...
(Klokson)
Wiking
Polskiego tehnicznego ? to szklenia sa po Polsku ?
a gdzie to sie robi i ew. ile kosztuje? region to Oslo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Klokson napisał:
Polskiego tehnicznego ? to szklenia sa po Polsku ?
a gdzie to sie robi i ew. ile kosztuje? region to Oslo

Moga byc, chyba, ze wolisz norweski. Potem zrobisz svennebrev z tych 3 zawodow no i jeszcze chyba potrzebujesz våtrumscertifikat na membrany.

Chlopie, zejdz na ziemie, tu nie polska. Tu kazdy jest specjalista w swojej dziedzinie. Poczytaj sobie o kursach z translatorem.

www.kursagenten.no/kurs/845/Grunnmodul-o...ertifikat-18507.aspx
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Piotr ...
(Klokson)
Wiking
Wiem ze tu kazdy robi swoje ale potrzebuje zrobic chociarz papiery na chydraulike i glazure.
Dzieki za odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Klokson napisał:
Wiem ze tu kazdy robi swoje ale potrzebuje zrobic chociarz papiery na chydraulike i glazure.
Dzieki za odp.

... JESTEŚ DEBEŚCIAK ...
---
I pewnie do Norge , zawitałeś z Wysp ? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Klokson napisał:
Dzieki za odp.

Na glazure nie potrzebujesz certyfikatu, natomiast na Hydraulike z pewnoscia. I nie jest to kurs, tylko szkola.
Warto pomyslec jeszcze o kuresie stomatologicznym ( czesto sie przydaje )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
gabriel napisał:
Klokson napisał:
Dzieki za odp.

... JESTEŚ DEBEŚCIAK ...
---

Eeeeeeee, gdzie mu do ciebie! Moze powinni ci zmienic zarcie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Piotr ...
(Klokson)
Wiking
gabriel napisał:
Klokson napisał:
Dzieki za odp.

... JESTEŚ DEBEŚCIAK ...
---

Widzisz ziomus i w tym momencie pokazales pelna klase tak jak na szanujacego sie polaka przystalo. ZROBIC KURS !!!! TO NIE MOZLIWE A NAWET JAK MOZLIWE TO PRACOCHLONNE PO CO SIE MECZYC JAK MOZNA POJSC PO ZASILEK ALBO JE*AC JAK NYGUS. A widzisz niektorzy sa bardziej ambitni i chca cos zrobic podszkolic sie moze nie jest to latwe ale napewno da sie to zrobic.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Klokson napisał:
A widzisz niektorzy sa bardziej ambitni i chca cos zrobic podszkolic sie moze nie jest to latwe ale napewno da sie to zrobic.
CÓŻ mieszasz pojęcia ... niemniej to twój problem .
---
Wacek , akurat dosyć dosadnie , acz kulturalnie , dał tobie , bardzo czytelną informację , na temat twoich problemów związanych z tym co poruszyłeś .
---
Natomiast Ja , napisałem całkiem coś innego ... i z innej beczki ... tak ni przypiął ni przyłatał .
---
TAKI TRYB NAUKI , JAKI ZASUGEROWAŁEŚ , JEST WYKONALNY JEDYNIE W POLSCE ... !!! .
---
I to ... w prześmiewczy sposób opisał Wacek .
---
W Norge , nie Ma takiego systemu nauki dla emigrantów .
Owszem , można podpisać umowę z Norweską Firmą , na szkolenie w danym zawodzie , niemniej trzeba chodzić równocześnie na wieczorówkę gdzie wykładają teorię do tego co masz fizycznie w pracy ...
---
Taka sama Forma jak w Polsce dawne ZSDZ , dzisiaj są tylko podobno ZDZ .
---
Co zaś do samej Hydrauliki ... to w Norge , jest to samodzielny zawód z Uprawnieniami wykonawczymi i faktycznie , trzeba mieć skończoną Norweską Szkołę w tym zawodzie .
---
Co prawda Yastek powinien Tu pewne nieścisłości Moje Naprostować , niemniej mniemam oiż nie za wiele będzie Miał tutaj do poprawiania .
---
Takie same kryteria jak u Hydraulika ... są również i u Norweskiego Elektryka ...
---
Dlatego z tych trzech samodzielnych zawodów pozostaje jedynie tobie ... PŁYTKARSTWO ...
---
Tu wielkich mecyi nie ma , ba nawet na membrany ... jest tylko zwykły kurs , przysposabiający do zawodu .
Ot i to wszystko na ten temat .
Niemniej , samozaparcie zawsze idzie w parze , ze zdobywaniem następnych szczebli , w hierarchii zawodowej .
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok