Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pozwolenie napobyt i prace - Norwegia

Czytali temat:
bogdan szulfer (387 niezalogowanych)
2 Posty
Wiking
witam wczcoraj przyjechalem do norwegii jestem zdezorietowany co do pozwolen. rozmawialem ze znajomymi i ich zdania sa podzielone jedni twierdza ze pozwolenia sapotrzebne a inni ze sa nowe przepisy i potrzebne nie saczy ktos moze mi konkretnie pomoc w tej sprawie bardzo wazne dla mie nie chcial bym byc deportowany 2-go dnia pozdralwiam bo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
ciebie moze nie od razu ale część twoich znajomych powinni deportować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a co to ...wydaje ci że na KUBIE wylądowałeś .....nie bój się , przyjechałeś to i zwiedzaj spokojnie . nikt cię nie deportuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bol napisał:
witam wczcoraj przyjechalem do norwegii jestem zdezorietowany co do pozwolen. rozmawialem ze znajomymi i ich zdania sa podzielone jedni twierdza ze pozwolenia sapotrzebne a inni ze sa nowe przepisy i potrzebne nie saczy ktos moze mi konkretnie pomoc w tej sprawie bardzo wazne dla mie nie chcial bym byc deportowany 2-go dnia pozdralwiam bo
Wszystko zależy od elii ...
---
Znaczy w jakim celu tutaj przyjechałeś ,
Niemniej do Trzech Miesięcy Możesz Śmiało szwendać się po Norge bezproblemowo jako TURYSTA !
A w tym czasie znaleźć legalną pracę co najmniej na Miesiąc i następnie zarejestrować się w >UDI< .
---
W Norge Nie ma zezwoleń na PRACĘ ...!
Są natomiast zezwolenia na POBYT powyżej Trzech miesięcy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok