Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

fizjoterapeuta prosi o pomoc - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Chrobak Aleksandra11 eta (800 niezalogowanych)
3 Posty
Wiking
Witam na wstępie chciałbym sie przywitać- Cześć wszystkim
Bardzo proszę o pomoc rodaków zamieszkałych w Norwegii, posiadam licencjat z Fizjoterapii, i nie wiem co bardziej by mi się opłacało (w przyszłości chce zamieszkać na stałę w Norwegii) :
-2 letnie studia Magisterskie
-2 letnie studium masażu (w najlepszej szkole w Polsce)

Wcześniej chciałęm w te 2 lata robic studia (zaocznie) i studium (dziennie), ale dojdzie jeszcze nauka jezyka (przydaloby sie c1), dokonczenie prawa jazdy i ew. jakis kursik zawodowy.
Niestety nie uda mi się to bo za dużo by tego było naraz, a poza tym zwyczajnie na to wszystko mnie nie stać.

Nie chce być postrzegany jako kolejna osoba ktora siedzi i czeka az poda mu sie wszystko na talerzu, poprostu nie znalazlem nigdzie co jest bardziej oplacalne w Norwegii.

Z góry bardzo dziekuję za odpowiedz na moje pytanie i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Hej! Wykonuję tłumaczenia i korektę CV dostosowując je do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu!

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Nasodrill89 napisał:
Witam na wstępie chciałbym sie przywitać- Cześć wszystkim
Bardzo proszę o pomoc rodaków zamieszkałych w Norwegii, posiadam licencjat z Fizjoterapii, i nie wiem co bardziej by mi się opłacało (w przyszłości chce zamieszkać na stałę w Norwegii) :
-2 letnie studia Magisterskie
-2 letnie studium masażu (w najlepszej szkole w Polsce)

Wcześniej chciałęm w te 2 lata robic studia (zaocznie) i studium (dziennie), ale dojdzie jeszcze nauka jezyka (przydaloby sie c1), dokonczenie prawa jazdy i ew. jakis kursik zawodowy.
Niestety nie uda mi się to bo za dużo by tego było naraz, a poza tym zwyczajnie na to wszystko mnie nie stać.

Nie chce być postrzegany jako kolejna osoba ktora siedzi i czeka az poda mu sie wszystko na talerzu, poprostu nie znalazlem nigdzie co jest bardziej oplacalne w Norwegii.

Z góry bardzo dziekuję za odpowiedz na moje pytanie i pozdrawiam

W tym przypadku w zasadzie nie ma większej różnicy. Dokumenty musi uznać SAFH, a najważniejsze jest zaliczenie Bergentestu. Bez znajmosci języka na poziomie powyżej C1 raczej ciężko będzie Ci znaleźć prace w zawodzie jako fizjoterapeuta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Zdecydowanie studnia magisterskie. Licencjat w Norwegii nie daje ci prawa wykonywania tego zawodu. Oni mają tu troche inny system. Nie ma u nich Technikow, są tylko Magistrzy, którzy współpracują bezpośrednio z lekarzem i prowadzą rehabilitacje od A-Z. Plus jezyk oczywiście, bo bez tego ani rusz. Norweski i angielski też jako drugi. Potem autoryzacja w SAFH i można szukac pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
ten Bergentest to jest test jezykowy, jesli bede robil nostryfikacje nie bede musial zdawac egzaminu zawodowego z uczniami Norweskimi Fizjoterapii?
Masazysta jaki ma tytul? czy jest to popropstu fizjoterapeuta?
Jesli chodzi o kurs jezyka jak pisałęm chce go zrobic jeszcze w Polsce na oku mam 2 szkoly zbieraja dosc dobre opinie:
www.bolanowski.pl/
www.dagmar.edu.pl/
Dagmar troche lepsze , ale cos malo godzin maja :/ moze moglibyscie jeszcze jakies polecic (z tego co sie orientuje c1 jest chyba najwyzszym poziomem)
Ten angielski bedzie bardzo konieczny skoro bede znal (mam nadzieje) dobrze Norweski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Viol Mich
(meeda)
Początkujący
Zdecydowanie polecam szkołę p. Wojtka Bolanowskiego. Jestem chodzącym dowodem "jego" skuteczności
Polecam!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
egzaminow zawodowych nie musisz zdawac, wystarczy jezyk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty