Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(4366 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Cyrano napisał:
B.K.
Troszeczkę Cię poniosło ale jestem w stanie to zrozumieć , popieram Cię i mam podobne zdanie . Jednak myślę, że jest bardzo wiele prawdy w tym, co opisuje Tadzio, wielu naszych rodaków daje się wykorzystywać w szczególności pracodawcą „polonusa” takie „wampiry gospodarcze” to przykre, ale są zdolni do wszystkiego i nie mają żadnych skrupułów.

no wybacz ale jak tu napisac inaczej..moja siostra ktora urodziła sie chora i z racji tego nie ma predyspozycji do przyswajania wiedzy,szybciej by zrozumiała o co w tym wszystkim chodzi.....dlatego rozumiem,ze sa ludzie mniej inteligentni i maja problemy z logicznym mysleniem ale jak powoli wytłumaczysz to dociera co jest nie tak......do niego to jakby nic nie docierało...zaraz zaczniemy sie zastanawiać czy to aby tadzio nie ma racjia my jestesmy pazerne hieny i wykorzystujemy tak wspaniałych pracodawców norweskich kurde,on sie nawet szczyci tym,ze zapiernicza za grosze po kilkanascie godzin dziennie i swieta.... i gdyby nie dopłacał jeszcze tego nieszczęsnego skattu to w jego mniemaniu wszystko jest ok...
i jesli ten akurat tadzio jest fikcją to niestety istnieją jeszcze inne takie tadzie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lindemans napisał:
Kto glupszy ? Tadzio, czy ci, ktorzy z tadziem gadaja ?
Nie ten poziom ...! .
Z tadzikiem nie ma co dyskutować , FAKT... !
---
Niemniej , może czyta tą wymianę zdań , ktoś Nowy ... , ktoś kto jest Tutaj w sprawach zarobków i życia w Norge , ciemny jak Tabaka .
To dla takich mniemam jest ważniejsze Niźli dla tadziowatego ...
---
---
Do tadzika Który ...

tadzio napisał:...dzisiaj wyrobilem z kolegami po 10 godzin = 1000 sek brutto ...
... a wy leszcze podziwiajcie jak stary robi kaske
jak sie lezy caly dzien albo robi po 8 godzin to w zyciu sie nic nie dorobicie !!!
trzeba robic zeby zarobic

---
SAM SOBIE UBLIŻASZ ... /o ile nie kpisz sobie w żywe oczęta /.
---
Napisałeś , że tyrasz 10 GODZIN i masz zaledwie 1000sek ...!!! ... I TO JESZCZE BRUTTO .
---
Tu jest aktualny na dzisiaj , oficjalny przelicznik walut na polską złotówkę :

KURS WALUT NBP:

USD3,1799
EUR4,1099
GBP5,0906
DKK0,5510
NOK0,5583
SEK0,4755

---
Ja będąc obecnie na przymusowym urlopie , dostaję za to , że leżę przy telefonie do góry dupą , Państwową jałmużnę w wysokości 532Nok-Brutto ...!
Oblicz sobie ... ile jesteś do przodu tyrając po 10- godzin ...
---
Jednak by nie było tak różowo , wczoraj i dzisiaj ...MUSIAŁEM PÓJŚĆ DO PRACY ...!!!
TAKIE UROKI permitteringu ...
wczoraj tyrałem 7,5 i dzisiaj również ... zarobiłem po 1200-nok /d /brutto .
Również , oblicz sobie , ile jesteś w plecy ...
---
Mało tego , Ja pracuję z Norgami w Ich systemie pracy ... 8:00- 8:15-Kawa- 8:55- 10:55praca - 11:00 -11:30-Kawa ... 11:35- 16:00 praca ... Nie wyliczam już tutaj , cygaret pause ...
---
I ty śmiesz Nam Ubliżać iż tobie zazdrościmy ...!!!
---
Śmieszne ... do sześcianu ...
ECH ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok