Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ZAWIESZENIE PRAWKA ZA PRZEKROCZENIE PREDKOSCI - Norwegia

Czytali temat:
(327 niezalogowanych)
13 Posty
karol tralalala
(carlozz)
Wiking
Witam wszystkich.
Mam pytanie do mam nadzieje bardziej zorientowanych niz ja sam otóz koledze norweska policja zabrala prawko na pol roku za przekroczenie predkosci na autostradzie ogran. do 90 . mial 138 km/h ... zostal "namierzony "przez system dwoch kamer?? rozmieszczonych na mostach oddalonych ok. 2km . mam pytanie czy policja ma obowiazek pokazac zdjecie lub nagranie stwierdzajace przekroczenie predkosci i jak ewentualnie mozna sie "wywinac" narazie dostal kwit i czeka . jechal firmowym autem.
Z gory dziekuje za jakies sugestie .pozdrawiam all
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Ewa XXX
(ewka)
Nowicjusz
Będzie miał sprawę taką jak w Polsce sąd grocki. Dostanie mandat i niech zapomni o prawie jazdy na pół roku. Kary za przekroczenie prędkości są dosyć restrykcyjne w Norwegii. Raczej się z tego nie wywinie, bo zdjęcia z kamer są dosyć dobrej jakości. Ja też mam znajomego, który przekroczył około 60 km i zabrali mu prawko na rok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
karol tralalala
(carlozz)
Wiking
na dzien dzisiejszy cisza, chyba jednak nie moga nagrywac dwoch aut jednoczesnie
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok