Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(4597 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
B.K. napisał:
kto nie ma wpojonych pewnych zasad,przynależsosci i korzeni jest pusty.
taaa
te zasady i wartości to określające siebie jako prawdziwie narodowe i katolickie partie chciały wprowadzić, a wręcz narzucić dla całej UE w momencie wstępowania
teraz nie byłoby cię w Norwegii
kasy trzeba by było szukać gdzieś w Rosji, albo Chinach
pozostaje tylko mieć nadzieję, że kiedyś pojmiesz dlaczego to trzeba za kasą z Polski wyjeżdżać
albo dlaczego ta Polsza wiecznie biedna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jasta102 napisał:
B.K. napisał:
kto nie ma wpojonych pewnych zasad,przynależsosci i korzeni jest pusty.
taaa
te zasady i wartości to określające siebie jako prawdziwie narodowe i katolickie partie chciały wprowadzić, a wręcz narzucić dla całej UE w momencie wstępowania
teraz nie byłoby cię w Norwegii
kasy trzeba by było szukać gdzieś w Rosji, albo Chinach
pozostaje tylko mieć nadzieję, że kiedyś pojmiesz dlaczego to trzeba za kasą z Polski wyjeżdżać
albo dlaczego ta Polsza wiecznie biedna

no tak,jak nie da rady inaczej wplatujemy polityke...mam gdzies te wszystkie partie narodowe jak i polityczne...jestem za maluczka aby miec wpływ na decyzje polityków i ich ugrupowan...i nie musze pojmowac dlaczego wyjechalam za kasa z Polski...ja to wiem i wiem,ze jest niezły burdel w tym kraju i nie wiem na dokładke jak bedzie dalej..a teraz co sie tam dzieje to jeden cyrk...ale to moj kraj,tam sie wychowałam,chodziłam do szkoły i zyłam sporo latek...czy tylko dlatego,ze wyjechałam za granice za chlebem to musze robic z siebie obywatela tego kraju..nie moge zostac polka..a jak za jakis czas spieprzy sie w Norge , zawine majdan i pojade np.do szwecji to tez mam przerabiac sie na szwedke...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
mnie osobiście to wystarcza pozwolenie na pobyt stały
ale niech ktoś spróbuje mi logicznie wytłumaczyć
jak ktoś kto kupił tu lokum, zjechał z dziećmi i zamierza tu dożyć
może posiadać paszport innego kraju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Szwedki są fajniusie : ))))

ps: janek > a moze oswiecisz m.in i mnie czemu jest jak jest i czemu musiałem za chlebem jechac az na takie zadupie "europy" ?
Lubie cie czytac, wiec skrobnij kilka zdan jak ty to widzisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jasta102 napisał:

a kto powiedział,ze dozyc...mam chałupe w Polsce i mam zamiar wrócić...ale zobaczymy..
a po co mi norweski paszport..wytłumacz mi...prace znalazłam,dom kupiłam,auta kupiłam,konto załozyłam...nigdzie nie mam problemu,ze posługuje sie polskim dokumentem...wiec co mam logicznie tłumaczyc???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:

ano dlatego jasiu ze jak ci sie zachce odpoczac od tego dobrobytu i wyjedziesz z socjal raju na dluzej niz dwa lata,to jako nabyte obywatelstwo stracisz ten upragniony norsk pass,i gdzie bedziesz szukal wtedy ojczyzny ?moze w bangladeszu,bo nie bedziesz juz ani polakiem ani nawet norkiem.

bierzesz ich pass,to podpisujesz cyrograf ze tu zdechniesz.ale jak ktos lubi byc udupiony to jego sprawa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:
jasta102 napisał:

ano dlatego jasiu ze jak ci sie zachce odpoczac od tego dobrobytu i wyjedziesz z socjal raju na dluzej niz dwa lata,to jako nabyte obywatelstwo stracisz ten upragniony norsk pass,i gdzie bedziesz szukal wtedy ojczyzny ?moze w bangladeszu,bo nie bedziesz juz ani polakiem ani nawet norkiem.

bierzesz ich pass,to podpisujesz cyrograf ze tu zdechniesz.ale jak ktos lubi byc udupiony to jego sprawa

passa nie mają podstaw aby kiedykolwiek odebrać
kartę stałego pobytu po dwóch latach mogą
oj kryss, kryss
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianek napisał:
Szwedki są fajniusie : ))))

ps: janek > a moze oswiecisz m.in i mnie czemu jest jak jest i czemu musiałem za chlebem jechac az na takie zadupie "europy" ?
Lubie cie czytac, wiec skrobnij kilka zdan jak ty to widzisz?

modlitwa maniuś cię oświeci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
jasta102 napisał:
marianek napisał:

No świeta racja ten filmik mowi wszytsko za siebie . Pzreczytajecie te posty i zobaczcie czy tak rownież nei jest na tym forum z niektórymi tu piszącymi. Gośc zapytał jak zmienic obywatelstwo nie ważne dlaczego. Kazdy ma prawo wyboru. Wec nikt nie napisał nic sensownego tylko lincz i życzenia jak w filmiku oby Ci sie .........ty taki owaki. jeden tylko napisał że udzieli info na pryw meila bo jakby zaczał pisać na forum bylłby zawieszony na stryczku. Ludzie wyluzujcie a moze dostał niezłego kopa od polaków od Poslki i poprostu nie chce mieć z bydłem nic wspolnego. Gdyby tak cudownie było w polsce nikt by nei wyjeżdzał do "pieprzonych " norków. Każdy kto zwiedził troche swiata i nie siedział na dupei wie że niekiedy wstyd się przyznac ze sie jest polakiem bo opinie to sobie własnie wyrabiamy gdzie tylko sie znajdziemy nawet na tym forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Dlatego jestem dumny, że jestem polakiem www.dagbladet.no/2012/10/12/nyheter/smug...prit/vodka/23842109/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok