Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(2053 niezalogowanych)
19 Postów
Liliana xxx
(lilkaoslo)
Wiking
do marianek
z jak ty takim to nawet niema sensu dyskutowac

pewnie poustawiany jestes co???

.....przyjechales ...
10lat doswiadczenia jako ciesla szalunkowy, albo konstrukcyjny albo zbrojarz z pelnym wyksztaleceniem, norweski komunikat
przedstawiles papiery kierunkowe z wyksztalceniem i doswiadczeniem, zagadales po norwesku, zlozyles cv i pewnie niewiedziales z ktorej roboty skorzyastac........az tylu norkow sie odezwalo heeeeh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
lilkaoslo napisał:
do marianek

.....przyjechales ...
10lat doswiadczenia jako ciesla szalunkowy, albo konstrukcyjny albo zbrojarz z pelnym wyksztaleceniem, norweski komunikat
przedstawiles papiery kierunkowe z wyksztalceniem i doswiadczeniem, zagadales po norwesku, zlozyles cv i pewnie niewiedziales z ktorej roboty skorzyastac........az tylu norkow sie odezwalo heeeeh

Dziewczynko, Marian jest najbardziej znanym kierowca trucka na zachod od Wołgi!
A ty popraw skladnie,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
z tych gazet, to on na czynsz w oslo nie zarobi.....
Poza tym tam lezy z 1000 cv, wiec nie trafiłas : )

Nie, nie kleczałem, bo miałem to szczescie,ze mam odpowiednie kwalifikacje i wystarczyło e-mailem je przesłac, po czym dostałem prace!
Co nie znaczy,ze ktos mnie nie pokierował i nie pomógł, ale to był mały rewanz, wiec nie musiałem klękac : )
Nie moze byc tak,ze na swiecie bedą sami bogaci ludzie, bo kto wtedy bedzie pracował....
On jest młody, wiec ma jeszcze czas, tyle tylko,ze dzisiejszej młodziezy sie wszystko nalezy juz, bo przeciez mają wyzsze wykształcenie....
aaaaaaaaaaaa tu mało kto chodzi do pracy, bo wiekszosc chodzi do...roboty, co jemu jest baaaardzo obce

ps: dla niego mam rade > jesli tak pokochał to cos, to niech pomieszka w polandii jeszcze rok i zacznie uczyc sie tego poganskiego języka, a byc moze uda mu sie ta sztuka, choc szczerze wątpie, poniewaz z dnia na dzien jest coraz gorzej i czasem sam jezyk nie wystarcza, aaaaa on papiery ma.... zadne!
No chyba,ze ta.... ksiazeczka (pzdr koszerny) : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:

Dziewczynko, Marian jest najbardziej znanym kierowca trucka na zachod od Wołgi!
A ty popraw skladnie,[/quote]

I na wschód toże : )
Ja mysle,ze problem nie tkwi w składni drogi optimusie : )
wiec bron cie panie boze uzywac tych "swoich słow" bo dopiero sie narobi...

Lilka > nie wkurwiaj mnie prosze : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
lilkaoslo napisał:
do marianek

.....przyjechales ...

prawie jakbym o sobie czytal... ne przyjezdzalem typowo w ciemno... mialem juz miejsce do spania... mialem przetlumaczone wszystkie papiery... porzadne podstawy norweskiego po kursie w PL, bardzo dobry angielski... doswiadczenie??? hmmm na pewno duzo sie nazbieralo u 24letniego chlopaka hehe... a mimo to nie dygalem o swoja przyszlosc bo majac lat 15 podjalem sluszan decyzje!!! skonczylem technikum! mialem zawod i mature, poszedlem na politechnike... ale nie skonczylem bo taki mialem kaprys... do norwegii przyjechalem pozniej... zalatwilem sobie sam d-nummer i konto w banku z karta visa zanim pojawila sie mojanorwegia!!! prace znlazlem sobie w miare szybko, biorac pod uwage ze byl to srodek urlopowych wakacji to byl to na prawde expres.... nie marudzilem, nie blagalem, nie plakalem... potrafilem sterowac swoim zyciem od mlodych lat...
nie trzeba byc ciamajda od urodzenia zeby pozniej szukac zbawienia w norwegii... norwegie mozna odbierac jako ulepszenie swojego bytu ale na pewno nie jako byc albo nie byc.... ogarnijcie sie ku**a ludzie...¨
pelno tu takich cffaniakow na forum co to pisza ze polak polakowi wilkiem.. a po pol roku pisza ze tu lipa bo kazdy norweskiego wymaga i pracy nie moga znalesc i kiepsko z mieszkaniem... a jak sie pisze wprost to ze polak nie chce pomoc.... pisanie prawdy wprost to tez jest pomoc.... co ja mam ku**a glaskac was wszystkich po glowie???? mowie jak jest! chlopak ma szanse tylko na truskawki albo na jakiegos pomocnika i to tylko jak bedzie mial szczescie.... kokosow nie zbije i sie zalamie ze tak malo zarabia... niech wykorzysta lepiej rok do nastepnego sezonu na nauke jezyka i na jakies porzadne kursy czy szkolenia albo na jakas szkole policealna!! bo nadal nie ma zawodu!!!!!!!! zanim skonczy te swoje studia to wieki mina.... przyjedzie na sezon, zalapie sie zostanie.. a jak nie to przynajmniej nie zmarznie.... ale po co to pisac... ZNOWU!!!!! jutro kolejnych 15 zapyta o to samo....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Liliana xxx
(lilkaoslo)
Wiking
do marianek:
YHY daruj sobie to pierd....nie/........,
tylko poprostu wytlumacz chlopakowi tak jak tobie kiedyś ktoś, ze w NO studia nie sa potrzebne ani ksiazeczka senepid,
....wystarczy zwykla pl zawodówka w kierunku np hydraulika , doswiadczenie, jakis język.........a dla takich jak on warto byłoby być na miejscu - wziąść troche kasy do kieszeni, żeby egzystwać tu i tak jak większość polaków zacząć metodą prób i błędów np. poszukać jakiejś fuchy np, jako pomoc na budowie - przynieś, wynieś, pozamiataj czy coś w tym stylu a nie pojechać po całości......poznaje sie ludzi i zawsze sie znajdzie kto moze mu cos podpowie..

Na początku napewno może być cięzko ale czemu ma niespróbować......wóz albo przewóz!!!

Wtym kraju napewno sie nie zakochal jak pisze, tylko pewnie w pianiadzach jakie ludzie tu zarabiaja w porownaniu do pl o ktorych pewnie slyszal z opowiesci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Liliana xxx
(lilkaoslo)
Wiking
no to trzeba było tak od razu ,do rzeczy wytlumaczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Liliana xxx
(lilkaoslo)
Wiking
I na wschód toże : )
Ja mysle,ze problem nie tkwi w składni drogi optimusie : )
wiec bron cie panie boze uzywac tych "swoich słow" bo dopiero sie narobi...

Lilka > nie wkurwiaj mnie prosze : )

wiesz.... muszę ci powiedzieć , że masz ZACNE teksty buheh inteligentny jesteś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
lilkaoslo napisał:
....wystarczy zwykla pl zawodówka w kierunku np hydraulika , doswiadczenie, jakis język.........
nie jakis jezyk tylko kur*a norweski!!!!
i nie jakas zawodowka tylko porzadne technikum!!!
a hydraulikiem to akurat wiekszosc chcialaby tutaj w NO byc...

na studia tez mozesz isc... na pewno nie na socjologie czy marketing i zarzadzanie... ale wszytskie inne: czemu nie... nie ironizuj bo Ci nie wychodzi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Liliana xxx
(lilkaoslo)
Wiking
nie ironizuj???? kto tu ironizuje?????? szorujjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok