Witam wszystkich forumowiczów. Temacik jak w tytule, wielokrotnie przerabiany ale podobych wątków jest mnóstwo a mi naprawdę zależy na czasie. Przepracowałem w Norwegii nieco ponad rok ( od maja 2011 do czerwca 2012) u norweskiego pracodawcy, zwolniłem się sam za porozumieniem stron (29.07.2012) bo mialem w perspektywie lepszą pracę. Niestety jak to czesto bywa sprawa się przeciąga i nie wiem jak długo jeszcze będę musiał czekać na nowe zlecenie a pieniądze nie rosną na drzewach
Zależy mi na tej pracy dlatego nie chcę podejmowąć innej bo "wezwanie" mogę dostać w każdej chwili z drugiej strony zastanawiam się czy w międzyczasie mogę się zarejestrowac jako bezrobotny (choć na parę miesięcy) jesli zakończyłem poprzednią umowę na "własne życzenie". Wczytywałem się w dokumenty na stronie NAV-u ale nie jest to jasno określone stąd moje pytanie. Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam

Zależy mi na tej pracy dlatego nie chcę podejmowąć innej bo "wezwanie" mogę dostać w każdej chwili z drugiej strony zastanawiam się czy w międzyczasie mogę się zarejestrowac jako bezrobotny (choć na parę miesięcy) jesli zakończyłem poprzednią umowę na "własne życzenie". Wczytywałem się w dokumenty na stronie NAV-u ale nie jest to jasno określone stąd moje pytanie. Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam