Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

person numer - Norwegia

Czytali temat:
hei!sandokan (2279 niezalogowanych)
9 Postów
Miroslaw Markowski
(ambre974)
Wiking
Witam.Chcialem zajerestrowac sie w urzedzie pracy norweskim oczywiscie na zasilek dla bezrobotnych .Spelniam wymagania zarobkowe i inne .Okazalo sie ze po wprowadzeniu mojego fodsels nr wyswietlil sie komunikat ze jestem uregistrert .Wszystkie inne dane sie zgadzaja czyli moje zameldowanie itd. Pobieram wszystkie swiadczenia w Norge wiec cos chyba w navie o mnie wiedza.
Pytanie brzmi czy zeby zarejestrowac sie na zasilek w navie niezbedny jest do tego person numer?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Oczywiście bez tego ani rusz tym bardziej jak chcesz pobierać dagpenger.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Miroslaw Markowski
(ambre974)
Wiking
hello? wie ktos moze? to dla mnie dosc wazne i bardzo pilne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
ambre974 napisał:
hello? wie ktos moze? to dla mnie dosc wazne i bardzo pilne

Ale co ma ten ktos wiedziec o Tobie wiedziec?
Jakie swiadczenia pobierasz w Norwegii ?
Jesli jestes nadal zameldowany w Norwegii, to jakim cudem jestes wyrejestrowany?
Najpierw opisz dokladnie swoja sytuacje, a pozniej wolaj "hello"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
ambre974 napisał:
Witam.Chcialem zajerestrowac sie w urzedzie pracy norweskim oczywiscie na zasilek dla bezrobotnych .Spelniam wymagania zarobkowe i inne .Okazalo sie ze po wprowadzeniu mojego fodsels nr wyswietlil sie komunikat ze jestem uregistrert .Wszystkie inne dane sie zgadzaja czyli moje zameldowanie itd. Pobieram wszystkie swiadczenia w Norge wiec cos chyba w navie o mnie wiedza.
Pytanie brzmi czy zeby zarejestrowac sie na zasilek w navie niezbedny jest do tego person numer?

jak sie zarejestrujesz w NAV to bedziesz juz registrert.... norwegom trzeba w pytaniu podawac odpowiedz!!! wtedy jest duzo latwiej!!!! i trzeba wiedziec o co pytac, tak zeby odpowiedz byla wlasciwa... a jakie to inne swiadczenia otrzymujesz w norwegii ze posadzasz NAV o niewiedze?? tu akurat komputer wszystko wrzuca wiec jesli czegos nie ma to wina bedzie predzej w urzedzie skarbowym bo to oni rzadza i dziela!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Miroslaw Markowski
(ambre974)
Wiking
dokladnie chodzi o to ze w rubryce
bossatt status . nie ma nic a cois chyba tam powinno byc wpisane u nich w damnych. A ponizej napisane jest
Uregistrert Person.
W moim miescie Dokka kobieta powiedziala mi ze to raczej dslatego ze nie mam person tylko fodsels i to jest powodem .
Jesli chodzi o wszelkie swiadczenia mialem raczej na mysli ze od 7 lat pobieram barnetrygt , zwroty z podatkow czy jakies pisma z Nav -u
Z mojego miasteczka odeslali mnie do Gjovik biura gdzie nadazda mi person numer
Czy nie da sie tego numeru dostac od reki? trzeba czekac na niego 3 tyg tak jak juz gdzies tutaj czytalem?
Jak powinienem z nimi rozmawiac zeby mi to jak najszybciej zalatwili .Szkoda czasu umowe mam do 20 ego wrzesnia i strace prace .Nalezy mi sie dagpenger wiec kazdy dzien to strata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Miroslaw Markowski
(ambre974)
Wiking
Jak bedzie ktos mogl jeszcze cis napisac to bardzo prosze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
ambre974 napisał:
W moim miescie Dokka kobieta powiedziala mi ze to raczej dslatego ze nie mam person tylko fodsels i to jest powodem .
Jesli chodzi o wszelkie swiadczenia mialem raczej na mysli ze od 7 lat pobieram barnetrygt , zwroty z podatkow czy jakies pisma z Nav -u
Z mojego miasteczka odeslali mnie do Gjovik biura gdzie nadazda mi person numer
Czy nie da sie tego numeru dostac od reki? trzeba czekac na niego 3 tyg tak jak juz gdzies tutaj czytalem?
Jak powinienem z nimi rozmawiac zeby mi to jak najszybciej zalatwili .Szkoda czasu umowe mam do 20 ego wrzesnia i strace prace .Nalezy mi sie dagpenger wiec kazdy dzien to strata.

7 lat w NO.... Ty masz d-nummer czy jak???
ja mozesz nie miec personnumeru przy 7letniej legalnej pracy????

od razu dla madrali:
personnummer to ostatnie cyfry w fødselsnummer
d-nummer to d-nummer.... tymczasowy numerek....

Personnummeret er de fem siste sifferene i fødselsnummeret. Personnummer blir tildelt av folkeregisteret, som er en del av skattekontoret.
www.norge.no/temaside/tema.asp?stikkord=93682
www.skatteetaten.no/no/Artikler/Oppbygging-av-fodselsnummer/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Miroslaw Markowski
(ambre974)
Wiking
no widzisz .Uzaleznilem sie od mojego szefa i nigdy nie byl mi person do niczego potrzebny .Teraz kiedy chce isc na zasilek bez tego nie dam rady. Do tego okazalo sie ze po kilku latach w norge nie musieli zalatwiac mi pozwolenia z policji i teraz najpierw musze zalatwic ta sprawe .Pozniej z kontraktem wynajecia domu do skatte ost i wniosek na person moge zlozyc .Wtyedy brykne sobie do polski na 3-4 tyg i wroce po ten numer wtedy dopetro w navie sie zarejestruje hehe .Masakra
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
No to źle że się uzależniłeś przez 7 lat nieźle....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok