Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

pytanie o numer identyfikacyjny i kartę podatkową - Norwegia

Czytali temat:
robert golinski slawd13 dancz (1741 niezalogowanych)
7 Postów
Robert wozniak
(ahtungpmi)
Wiking
Witam,

Przyjechałem do Norwegii kilka dni temu i od razu poszedłem do agencji rekrutacyjnej MANPOWER
tam po rozmowie z panią mam oczekiwać na oferty pracy. Pani powiedziała mi że muszę jak najszybciej wyrobić kartę podatkową. Zastanawiam się czy muszę mieć iść na policję się rejestrować, jeśli przyjechałem na pracę sezonową (tylko na 2 miesiące ) bo nic mi o tym nie mówiła.

Proszę pomóżcie i wytłumaczcie mi czy muszę iść na policję, czy najpierw do urzędu podatkowego?
Czy potrzebny mi jest numer identyfikacyjny przed pójściem do urzędu i czy najpierw muszę mieć pracę i później dopiero urząd podatkowy? Mam jeszcze pytanie czy jeśli moja dziewczyna pracuje tutaj to mogę pracodawcy podać jej numer konta norweskiego do mojej wypłaty czy muszę mieć własne konto.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...przede

wszystkim: nie zadawaj

juz wiecej pytan,usun konto

z mn.i wroc do polski...nie dziekuj !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
brzydal napisał:... nie zadawaj
juz wiecej pytan,usun konto
z mn.i wroc do polski...

BARDZO trafna konkluzja ...
---
Nic ująć , a dużo by jeszcze dodać ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Robert wozniak
(ahtungpmi)
Wiking
schowaj swoje komentarze do kieszeni zakompleksiony polaczku . Jeśli jesteś zbyt dumny żeby odpowiedzieć to nie udzielaj się w tym wątku.

Żegnaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
ahtungpmi napisał:
schowaj swoje komentarze do kieszeni zakompleksiony polaczku . Jeśli jesteś zbyt dumny żeby odpowiedzieć to nie udzielaj się w tym wątku.

Żegnaj

Przyhamuj kolego.
Ty jestes zakompleksiony, a twoja dziewczyna najprawdopodobniej glupia i bez znajomosci chociazby angielskiego, w przeciwnym wypadku wszystkiego by sie juz dowiedziala.
Jesli ma konto norweskie, to ma i numer personalny, a to oznacza ze juz procedure przeszla i nie potrafi nic zrobic zeby ci ogarnac sprawy???? Jaki problem zadzwonic do skatt i do udi? Jaki problem uzyc internetu???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:Jesli ma konto norweskie, to ma i numer personalny, a to oznacza ze juz procedure przeszla i nie potrafi nic zrobic zeby ci ogarnac sprawy???? Jaki problem zadzwonic do skatt i do udi? Jaki problem uzyc internetu???
---
Na dodatek , taki temat , był już Tutaj Poruszany , nie tak dawno zresztą , może i ze cztery dni temu .
---
Jednak wydumana buta , przygłupiego alienes , nie zna granic bezczelności i Lenistwa Totalnego .
ECH...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok