Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Różnica między I a II klasą podatkową - Norwegia

6 Postów
Joanna Ludwikowska
(asiula76)
Wiking
Przez pięć lat, mój mąż rozliczał się w drugiej klasie podatkowej (żona bezrobotna w PL), teraz zaczęłam pracować i wiem, ze jeżeli zarobię rocznie więcej niż 20 tys. zł to będzie rozliczał sie w pierwszej klasie. Czy ktoś się orientuje, o ile mniejszy będzie zwrot podatku lub o ile większy podatek dochodowy przy rozliczaniu sie w pierwszej klasie jeżeli przy dochodach ok.300 tysNOK miał zwrotu ok.30 tys.NOK. Pytam bo nie wiem czy w ogóle opłaca mi sie pracować w PL, może co ja zarobie to on straci???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Przede wszystkim wypracujesz sobie jakąś tam emeryturę..czego mieć nie bedziesz siedząc w domu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
asiula76 napisał:
Przez pięć lat, mój mąż rozliczał się w drugiej klasie podatkowej (żona bezrobotna w PL), teraz zaczęłam pracować i wiem, ze jeżeli zarobię rocznie więcej niż 20 tys. zł to będzie rozliczał sie w pierwszej klasie. Czy ktoś się orientuje, o ile mniejszy będzie zwrot podatku lub o ile większy podatek dochodowy przy rozliczaniu sie w pierwszej klasie jeżeli przy dochodach ok.300 tysNOK miał zwrotu ok.30 tys.NOK. Pytam bo nie wiem czy w ogóle opłaca mi sie pracować w PL, może co ja zarobie to on straci???Ogólnie -II- klasa podatkowa to 12tys.Nok. w tą lub drugą stronę .
I raczej nie ma to wpływu na zwroty podatkowe .
Zwrot nie dostaje za niepracującą żonę , a za to , że do tej żony jeździ w ciągu roku .
Inna sprawa to , co się stanie jak Mu się odwidzi Jeździć do NIEROBA i łożyć forsę na Niego .
---
W Norge mało Które Kobiety w związku nie pracują , właśnie ze względu na Świadczenia społeczne i niepewność w związku .
---
Ot proza życia
---
ECH...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Joanna Ludwikowska
(asiula76)
Wiking
Gabrielu, mąż pracuje za granicą, ja zostałam z domem na głowie, zbuntowana nastolatką i przedszkolakiem, no rzeczywiście tylko nic nie robić , leżeć i pachnieć...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
asiula76 napisał:
Gabrielu, mąż pracuje za granicą, ja zostałam z domem na głowie, zbuntowana nastolatką i przedszkolakiem, no rzeczywiście tylko nic nie robić , leżeć i pachnieć...
NO faktycznie ...TEŻ MI WYMÓWKA ...!!! .
---
A może ta nastolatka , dlatego taka rozwydrzona , bo mama przeca doma i nic nie robi , to pannicy dogadza jak tylko Może . Bez Żadnych Obowiązków .
---
Trzeba było dziecko wysłać do przedszkola i zasuwać do pracy to i dziewczyna widziała by ,że niema lekko ...!!!
---
Ciekawe kto Tobie pomoże , jak Panna wyjdzie z domu na swoje , a Ty masz puste konto .
Oraz żadnego zabezpieczenia społecznego ...BO PRZECA MĄŻ PRACUJE ZA GRANICA , to jak o tak .
---
Tu w Norge , Kobiety mają po troje , czworo dzieci ....na których nawet Matka krzywo nie może popatrzeć , a co dopiero dać klapsa , bo zaraz >BV< a jednak One Pracują na równi z Własnym Chłopem ... a dzieci "bezstresowo" idą do przedszkola i szkoły i tak do 18roku życia .
---
Też mają domy i samochody na własnych głowach , a niektóre i po dwa domy , bo jeden z mężem a drugi z konkubentem ...
---
Jak widzę to z Tobą jest dokładnie jak zemną ...
Ja też od prawie roku Nijak nie mogę naprawić Auta , wszędzie narzekam i psioczę , jaką to Mam niewygodę a auto jak stało tak i na klockach nadal stoi , niedługo Nowy bez zakwitnie a auto pewnie będzie stać dalej i czekać na Niebieskie Zmiłowanie ...!
---
Też Mi wymówka
ECH...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
asiula76 napisał:

Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
asiula76 napisał:
To co maja powiedziec samotne matki? Ktore pracuja na dom, nastolatka, przedszkolaka, na siebie i nikt im z zagranicy pieniedzy nie przysyla.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:

To co maja powiedziec samotne matki? Ktore pracuja na dom, nastolatka, przedszkolaka, na siebie i nikt im z zagranicy pieniedzy nie przysyla.

już niech lepiej nie tracą czasu i nic nie mówią
niech lepiej pomyją gary, sprawdzą czy nastolatek odrobił lekcje, czy przedszkolak nie zrobił kupy i czy kołtun na własnej głowie się nie kręci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok