Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2405 niezalogowanych)
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
she28 napisał:
Nawet nie fatyguj sie na policje..ja dzis bylam i odesłano mnie z powrotem do domu mam 6 m-cy, a jesli w tym czasie nie znajde pracy to wypad do polski...Moj chlopak tez ma pracę i nieograniczony pobyt, a jednak nic to nie daje. Powodzenia

No tak do Polski wracasz i zaraz robisz nawrotkę do Norge i znowu możesz przebywać tu legalnie Turystycznie między czasie możesz znowu szukać pracy a znowu nie jest tak źle nikt cię z tąd nie wygoni jak nie będziesz miała konfliktu z prawem,więc głowa do góry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
she28 napisał:
Nawet nie fatyguj sie na policje..ja dzis bylam i odesłano mnie z powrotem do domu mam 6 m-cy, a jesli w tym czasie nie znajde pracy to wypad do polski...Moj chlopak tez ma pracę i nieograniczony pobyt, a jednak nic to nie daje. Powodzenia widziałem jej pozwolenie na własne oczy,ale fakt kazali jej wrócić po 6-cach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
a po co wogóle iść po taki papier? żeby pracować trzeba mieć pozwolenie. jak się dostanie kontrakt to już nie ma problemu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
yzia napisał:
a po co wogóle iść po taki papier? żeby pracować trzeba mieć pozwolenie. jak się dostanie kontrakt to już nie ma problemu.Żeby pracować ...NIE TRZEBA MIEĆ POZWOLENIA ...!!!
---
Do trzech miesięcy można pracować legalnie bez zezwolenia na pobyt , jako pracownik Sezonowy .
---
NIE MA JUŻ ZEZWOLEŃ NA PRACĘ ... A JEDYNIE NA POBYT , krótszy lub dłuższy .
ECH...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
gabriel napisał:
yzia napisał:
a po co wogóle iść po taki papier? żeby pracować trzeba mieć pozwolenie. jak się dostanie kontrakt to już nie ma problemu.Żeby pracować ...NIE TRZEBA MIEĆ POZWOLENIA ...!!!
---
Do trzech miesięcy można pracować legalnie bez zezwolenia na pobyt , jako pracownik Sezonowy .
---
NIE MA JUŻ ZEZWOLEŃ NA PRACĘ ... A JEDYNIE NA POBYT , krótszy lub dłuższy .
ECH...!

o prosze, jestem nie na bieżąco.tylko się zastanawiam po co się chwalić królestwu norwegii swoim pobytem jeśli się z tym nie wiążą żadne przywileje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
yzia napisał: o prosze, jestem nie na bieżąco.tylko się zastanawiam po co się chwalić królestwu norwegii swoim pobytem jeśli się z tym nie wiążą żadne przywileje.HM...
Kij zawsze ma dwa Końce ....

---
I wszystko zależy od tego w jakim akurat Charakterze jesteśmy Tutaj .
Znam Parę osób które Są już ponad rok i Nie są w żadnej Ewidencji , dla Mnie to Ukryte Niewolnictwo na Własne życzenie .
---
Jeżeli ktoś Myśli Poważnie o pobycie to legalizuje go i tyle .
Jeżeli ktoś natomiast Kombinuje , bo ma powody to Miga się ile Może , lub tak jak >Ooola< zmienia partnerów , by pomimo kłopotów , być tu w Norge ponieważ w Polsce jest Totalnym Zerem .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
marianek napisał:
DominikM napisał:
Hej.
Mam pytanie. Moze mi ktoś podpowie, za co byłbym wdzięczny.
Jeśli zamierza przyjechać do mnie, do Norwegii moja dziewczyna, z która zamierzam zostać tutaj na stałe, czy:
1. Samo to ze jest "ze mną" uprawnia ja do otrzymania stałego pozwolenia na pobyt tutaj?
2. Czy gdyby nie pracowała, bo chcemy mieć tutaj rodzinę,... moze wtedy korzystać z mojego ubezpieczenia zdrowotnego?
3. Czy nalezą się jej jakieś świadczenia socjalne z tytułu dla niepracującej?

Będę wdzięczny za podpowiedz.
Dodam, iż ja mam pozwolenie nieograniczone i stałą pracę tutaj. Jestem 1,5 roku w Norge.

poczekaj góra pol roku, to ci przejdzie to " na stałe"...

Smieszne sa takie teksty > " rodzina, na stałe, etc...."
aaaaaaaaaaaaaaa jak cie wypierdolą z roboty, a twoja laska bedzie na kwadracie z dwójka kaczorów, to co wtedy?
zasiłku dostaniesz ca 12tys (jesli w miare dobrze zarabiasz)!
Co wtedy bedzie warte to twoje "na stałe"?
mnie pusciło po roku, ale widze,ze ciebie trzyma "na stałe" jeszcze, wiec poczekaj chłopie.....
ps: znajdz sobie tu jakas przytulanke, to zaoszczedzisz troche grosza....

marian masz z dedykacją ode mnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a właśnie czy ktos mógłby mi powiedzieć jakie sa zasady jesli ktos przyjechał do No na wakacje na miesiąc a juz pierwszego dnia znalazł prace i zarobki przemówiły do niego tak ze jeszcze tego samego dnia zaczął prace -oczywiście wszystko legalnie- Czy potrzebuje jeszcze pozwolenie skatt itp Słyszałam ze jakis czas temu przepisy sie pozmieniały i jesli ktos pracuje sezonowo(mniej niz3mc) to nie potrzebuje pozwolenia, skatt ,i reszty Ale tak sie zastanawiam ze wtedy co taxfrii???? Nie wiem moze sie ktoss orientuje bede wdzięczna za kazda podpowiedz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
!!!!nie wszyscy na raz bo nie nadążam z czytaniem !!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
Początkujący
tak czy inaczej skattekort jest potrzebny, a z tym się wiąże personalnummer
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok