Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Planowanie urlopu - Norwegia

Czytali temat:
Robert Wardak (1176 niezalogowanych)
12 Posty
Wiking
Witam.Mam taki problem i prosze o pomoc-porade.Wg prawa urlopowego norweskiego pracodawca musi zapewnic 3 tyg nieprzerwanego urlopu w okresie wakacji ale nic nie jest tam napisane ze ja mam obowiazek w ten sposob wziasc moj urlop. I tu jest moj problem,nie potrzebuje 3 tyg urlopu bez przerwy tylko po jednym tygodniu co poltora m-ca wiec nie planowalem urlopu.Pracodawca sam mi zaplanowal urlop[te 3 tyg] i na sile chce mnie wyslac.skoro nie mam takiego obowiazku to dlaczego wrecz rzada zebym go wykorzystal?moze ktos mial juz taki przypadek?podpowiedzcie co z tym fantem zrobic?co na to przepisy norweskie-moze ktos wie?pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
gienu24 napisał:
Witam.Mam taki problem i prosze o pomoc-porade.Wg prawa urlopowego norweskiego pracodawca musi zapewnic 3 tyg nieprzerwanego urlopu w okresie wakacji ale nic nie jest tam napisane ze ja mam obowiazek w ten sposob wziasc moj urlop. I tu jest moj problem,nie potrzebuje 3 tyg urlopu bez przerwy tylko po jednym tygodniu co poltora m-ca wiec nie planowalem urlopu.Pracodawca sam mi zaplanowal urlop[te 3 tyg] i na sile chce mnie wyslac.skoro nie mam takiego obowiazku to dlaczego wrecz rzada zebym go wykorzystal?moze ktos mial juz taki przypadek?podpowiedzcie co z tym fantem zrobic?co na to przepisy norweskie-moze ktos wie?pozdrawiam
A może byś tak dla jasności napisał w jakiej branży pracujesz i na jakim stanowisku !?.
---

Że nie użyję tutaj żadnego wulgaryzmu !!! . HAU....uuu...!!! .
---
Masz Przecież Umowę o pracę , oraz Zakładowy Wewnętrzny Regulamin Praw i Obowiązków .
Jak również Wszechobecny Kodeks Pracy .
To w czym tkwi twój problem !? .
Poza oczywiście , Elementarną Niewiedzą na temat warunków pracy i wypoczynku w Swoim Środowisku Pracy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
Prosze o powazne odpowiedzi.dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
gienu24 napisał:
Prosze o powazne odpowiedzi.dzieki
NO RZESZ TY PAJACU , jeden ..!!!.
---
A jak można odpowiedzieć poważnie jak nie podajesz jako kto pracujesz i w jakim sektorze !!! .
---
Jeżeli podasz to wszystko , to może znajdzie się ktoś konkretny z twojej branży i zawodu i odpowie ...
Prawie połowa ludzi pracuje rotacyjnie ...
-Jedni na Statkach
-Drudzy w Stoczniach
-Trzeci w Budownictwie
- A jeszcze Inni w innych Branżach .
---
Każdy z Nich ma Inny Regulamin Wewnętrzny ...
---
A jak na razie Twoje Pytanie o DUPĘ rozwalić i tyle .
---
Boisz się iż zabierzemy twoją pracę to spadaj ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
zagladasz w kontrakt o prace. I masz punkt o wakacjach. I albo masz ze wakacje reguluje arbeidsmiljø og ferieloven albo jakies wewnetrze firmowe regulacje i wtedy firma ma fellesferie i caly zaklad stoi.
Uzywamy glowy i podpisujemy umowe dopiero wtedy gdy rozumiemy calosc a nie tylko stawka nas interesuje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Jak najbardziej ,pracodawca ma prawo wyslac cie na wakacje do 3 tygodni.Dotyczy to felles ferie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
DO GABRIELA.

Chlopie troche kultury,bo widac ze ciut slomy ci wystaje z pod beretki,a pozniej sie dziwic ze tak tu patrza na Polakow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gienu24 napisał:
DO GABRIELA.

Chlopie troche kultury,bo widac ze ciut slomy ci wystaje z pod beretki,a pozniej sie dziwic ze tak tu patrza na Polakow.

mimo tej słomy myśli...... w przeciwieństwie do ciebie !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
gienu24 napisał:DO GABRIELA.

SŁOMA POWIADASZ ...?
Hm...mmm...co prawda to prawda , niemniej ty nawet i tej słomy nie masz , nie tylko pod beretką ... .
A mózg już dawno nie funkcjonuje jak należy ...
---
Inaczej pajacu ,dałbyś konkretne dane i już dawno miałbyś jakąś rozsądną odpowiedź ,
Jednak twoja zakuta duma , nie pozwala przyznać się do porażki .
Będziesz robić wszystko by odwrócić uwagę od własnej głupoty , za chwilę pewnie dowiem się jak Mnie rodzice wychowywali ... na takiego warchoła .
Jednak dalej nie napiszesz gdzie i jako kto pracujesz .
OT tępy pajacowaty moher ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
Gabrys,jakbys przeczytal dokladnie pytanie i je zrozumial to bys odpowiedzial tak jak Yatsek czy Ciekawski i wyjasnil jak oni co i jak krotko i zwiezle,im nie potrzebne byly dane co robie i gdzie a ich odpowiedz mi wystarcza bo pytalem o ustawe urlopowa a nie o wewnatrzzakladowe przepisy i regulaminy,a jezeli pomagasz ludziom na forum wyzywajac ich na dzien dobry to gratuluje bogatego slownictwa.Dzieki i pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok