Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

poszukiwana- Praca na stanowisku zbrojarza- porady - Norwegia

Czytali temat:
(431 niezalogowanych)
4 Posty
Adam K
(krono)
Wiking
Witam serdecznie:]

Jak w temacie, poszukuje pracy na stanowisku zbrojarza. Od roku pracuje w niemczech na prefabrykacji, ale mam zamiar zmienić firmę, bo jak dla mnie 1400-1600 EU netto za 13-15h na dobre to czysty wyzysk. Pracowałem przy zbrojeniu na budowach w polsce koło 5 lat. Jestem młody ale w danym fachu czuje się pewnie i wiem "co z czym sie je". Przeglądałem oferty pracy i z tego co zauważyłem najwięcej ofert jest wystawianych przez pośrednika Adecco. Może ktoś miał już z nimi do czynienia i czy opis stanowiska pracy i warunków jest zgodny z rzeczywistością? Może znacie/pracujecie w innych firmach które przyjmują polaków. Co do znajomości języka to norweski ani słowa;p ale angielski komunikatywny jest.

Uszanowanko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krono napisał:

Jak w temacie, poszukuje pracy na stanowisku zbrojarza. Od roku pracuje w niemczech na prefabrykacji, ale mam zamiar zmienić firmę, bo jak dla mnie 1400-1600 EU netto za 13-15h na dobre to czysty wyzysk.
.... angielski komunikatywny jest.

Sam Indywidualnie Nic Nie Znajdziesz , Jednak z > adeko< jak najbardziej , ba załatwią za ciebie wszystkie wymagane dokumenty Pobytowe , o Ile się u Nich zakwalifikujesz .
---
Jednak oni na początek dają jedynie 149Nok/Brutto max 155Nok/Brutto .
Minus 36%podatku , co daje na Konto około 99,2 Nok , a to na euro =13-E/t
Jednak w Norge Oficjalnie pracuje się 37,5/t /u = 160t/miesiąc . o ile pracuje się na stały kontrakt .
Reszta do przemyślenia indywidualnego .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
krono napisał:

Jak w temacie, poszukuje pracy na stanowisku zbrojarza. Od roku pracuje w niemczech na prefabrykacji, ale mam zamiar zmienić firmę, bo jak dla mnie 1400-1600 EU netto za 13-15h na dobre to czysty wyzysk. Pracowałem przy zbrojeniu na budowach w polsce koło 5 lat. Jestem młody ale w danym fachu czuje się pewnie i wiem "co z czym sie je". Przeglądałem oferty pracy i z tego co zauważyłem najwięcej ofert jest wystawianych przez pośrednika Adecco. Może ktoś miał już z nimi do czynienia i czy opis stanowiska pracy i warunków jest zgodny z rzeczywistością? Może znacie/pracujecie w innych firmach które przyjmują polaków. Co do znajomości języka to norweski ani słowa;p ale angielski komunikatywny jest.

Uszanowanko

wkręć się do adecco jak bedziesz miał oczy i uszy otwarte i zorientujesz się co i jak zmienisz pracę z referencjami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Adam K
(krono)
Wiking
dzięki bardzo, chyba zaczne być tu niedługo stałym bywalcem

temat moze byc do zamknięcia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj