Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dzialalnosc gospodarcza w polsce - Norwegia

Czytali temat:
mi misz toch (1352 niezalogowanych)
22 Posty
pawel b
(byronek)
Wiking
witam,
chcialbym sprzedawac w norwegii ale dzialalnosc miec zarejestrowana w polsce. jak to zrobic legalnie zeby ominac ten norweski ogromny podatek?
moze mozna miec firme zarejestrowana na malcie i placic jeszcze mniejszy podatek?
jak by to wygladalo np. w przypadku sklepu internetowego.
towar mam gotowy do wysylki juz w norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ominąć to się da tutaj jedynie kogoś na ulicy

ciężko jest tutaj omijać tutejsze prawo

każda przesyłka jest objęta tzw. tollavgift czyli podatkiem celnym (jeśli chodzi o firmy ) i przesyłki na dużą skalę

jedynie co możesz zrobić to do każdego towaru dodajesz opłatę celną za którą płaci kupujący czyli np. jakiś tam towar kosztuje 1000nok plus 300 nok opłaty celnej , plus dostarczenie przesyłki 100 nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
pawel b
(byronek)
Wiking
Mysle w ten sposob. Mam sklep internetowy ktory jest tez po angielsku.
Reklamuje go w Norwegii i norwegowie robia w nim zakupy, placa karta ale wysylka jest z Norwegii bo tu mam towar?

czy to jest okej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
pawel b
(byronek)
Wiking
Mysle w ten sposob. Mam sklep internetowy ktory jest tez po angielsku.
Reklamuje go w Norwegii i norwegowie robia w nim zakupy, placa karta ale wysylka jest z Norwegii bo tu mam towar?

czy to jest okej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
pawel b
(byronek)
Wiking
albo gdybym mial terminal do platnosci karta i drugowal polski paragon za swoja usluge w norwegii.
czy to jest okej ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
pawel b
(byronek)
Wiking
haslo: polska firma swiadczaca uslugi w norwegii.
jak to rozegrac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
drukujac paragon fiskalny sprzedajesz cos czego jestes wlascixielm!!! czyli tak czy siak podatek musisz zaplacic razem z oplata za ten towar zeby go sprzedac.... no, chya ze produkujesz cos bez kosztow.. takie perpetum mobile ktore nabija kase w kieszen bez kosztow i bez wychodzenia z domu...

a Ty zgryzak, murarz tynkarz zbrojarz tokarz a ostatnio i taxowkarz - pomysl najpierw....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
byronek napisał:
witam,
chcialbym sprzedawac w norwegii ale dzialalnosc miec zarejestrowana w polsce. jak to zrobic legalnie zeby ominac ten norweski ogromny podatek?
moze mozna miec firme zarejestrowana na malcie i placic jeszcze mniejszy podatek?
jak by to wygladalo np. w przypadku sklepu internetowego.
towar mam gotowy do wysylki juz w norwegii.

Jaki ogromny podatek??..

Podaj adres. Jaka (gdzie zarejestrowana) masz domene??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok