Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
marianek napisał:
andy > ja tam teczke kopałem przez 11 lat i jakos sie dzwignąłem bez noszenia worków.....
Jak ktos ma jaja, jest ciutek gramotny, znajdzie sie w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu, da cos z siebie, to i dostanie cos w zamian.....
Dla chcacego nic trudnego!
Nawet w dzisiejszych podłych czasach da sie cos ogarnąc : )
Jedno mnie przeraża > te ciołki zafundowali nam przez 67 lat rat racing....
I trudno mi sobie wyobrazic scigającego sie 67-mio letniego szczura......
Dlatego trzeba samemu sobie cos ogarnąc, bo jak przyjdzie zyc za 25 lat za 1500pln/mies, to.......... az starch zapytac ile wtedy bedzie chleb kosztował....
ze nie wspomne o lekach, czynszach, lekarzach, cenach opału, etc.......

ps: ktos wie moze, czy jest szansa wycofac wszystkie pieniadze z "III filaru" i zaprzestanie kontynuwania płacenia składek emerytalnych pracując w polandii ?
Wiem, ze był moment na zrobienie tego, ale czy mozna to wciąz zrobic.....(?)

obawiam sie że nie ten sam problem ma mój mąż ,wypłacaja na wcześniejszej emeryturze to wiem resztę też muszę obcykać ale na razie mi się nie chce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
aaaaaaaaaaaaaaa kiedy ci sie zache?
Ty jestes bystra i lubisz grzebac w necie, bo ja jestem zbyt leniwy i szybko sie denerwuję....
Wez mała sie ogarnij i poszukaj jak wypłącic wszystkie pieniadze i zrezygnowac z garnuszka panstwowego na stare lata?
pleeeeeeeeeease
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
marianek napisał:
aaaaaaaaaaaaaaa kiedy ci sie zache?
Ty jestes bystra i lubisz grzebac w necie, bo ja jestem zbyt leniwy i szybko sie denerwuję....
Wez mała sie ogarnij i poszukaj jak wypłącic wszystkie pieniadze i zrezygnowac z garnuszka panstwowego na stare lata?
pleeeeeeeeeease

obawiam się ,że odzyskasz w momencie przejścia na emeryturę tak zrobiła znajoma behapówka nie pękaj w sumie nie duzo ci zostało

dowiem się to dam znać czy da się to obejść
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak

Ładne mi niedużo.......

Jesli nie tak duzo, to sie pospiesz....................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
powiem ci zyzak tak jak w robocie na budowie ........nie nosiło się teczki nosi się woreczki [/

teczki,woreczki.

jeżdżę taczką przez cały dzień po Stavanger i wożę słonia.a fast lonn jest super.
i po co komu szkoła.
inżynier,magister pisze,że może robić wszystko w norge,tylko żeby ktoś mu załatwił pracę.Szok!!!!!
to po jakiego hoooooja się uczył na studiach,z lekka mówiąc trzeba mieć wyjebaaaaane,żeby upaść tak nisko,a życie boli i kosztuje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
szamocisz się maryjanek jak w puszce pandory
król haakon zapłaci co łaska
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gdybyś mógł stanąć obok swej obecnej cielesnej powłoki marianku..... też byś doszedł do wniosku że nie jesteś wcale inny .... ani lepszy od tych co tak na nich plujesz

...ale życzę powodzenia

może kiedyś twoje dziecko...dzieci, nie zrobia czegoś czego nie ogarniesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
swięte słowa, oj swięte mir : )

W sumie mi troche szkoda tych mgr inż, itp......
Bo wiekszosc z nich nie chciała nawet na te studia isc,ale "ojce" kazali, "ojce" płacili, bo jakze to tak po ogólniaku......
Poza tym jak oni szli na studia, to była taka sztuczna napinka,ze bez szkoły, wykształcenia, nie znajdziesz pracy, bedziesz nikim, etc.......
Ale zycie pisze swoje/inne scenariusze i chooooj bombki strzelił...
Wiec ja napisze cos czego dawno nie pisałem > trzeba było sie na kierowce uczyc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
tatko kazali,tatko przywoziło masło i śmietanę,żeby jego pociecha studia skończyło,a życie boli.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
marianek napisał:
swięte słowa, oj swięte mir : )

W sumie mi troche szkoda tych mgr inż, itp......
Bo wiekszosc z nich nie chciała nawet na te studia isc,ale "ojce" kazali, "ojce" płacili, bo jakze to tak po ogólniaku......
Poza tym jak oni szli na studia, to była taka sztuczna napinka,ze bez szkoły, wykształcenia, nie znajdziesz pracy, bedziesz nikim, etc.......
Ale zycie pisze swoje/inne scenariusze i chooooj bombki strzelił...
Wiec ja napisze cos czego dawno nie pisałem > trzeba było sie na kierowce uczyc

przypomina mi to filozofie warszawiaka.... marianek

tylko co ty tu robisz ....jeśli żeś taki cwaniak?
dlaczego żeś nie magister inżynier,poseł... minister?
toć wam się należy.... być tym kimś lepszym!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok