Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

praca kierowcy ciężarówki C/CE - Norwegia

Czytali temat:
mateusz barnas Kasia Kowalska Wojciech D borys borys darek koska Bartek Mazurek (5183 niezalogowanych)
29 Postów

(strazak)
Wiking
Witam mam kilka pytąń do zawodowego kierowcy
Zastanawiam się na wyjazdem za 3 miesiące i interowałaby mnie praca kierowcy solówkia lub na zestawie. Mam wszelkie dokumenty, 4 lata doświadczenia na międzynarodówce-chłodni rok na cysternie na lotnisku, prawo jazdy CE od kilkunastu lat, adry, hds , dobry angielski i ucze sie norweskeigo od miesiąca. Na co dizęn jeszcze jeżdzę w PSP..
Moje pytania:
1) polskie prawo jazdy z szkoleniem okresowym "95" karta do tacho i adr. Czy jest konieczna wymiana dokumentow karty tacho, adr, ewentualnie jak długo mogę porusząc się na polskich
2) hds mam uprawnienia z Polski z ceryfikatem unijnym, czy są respektowane, czy wymiana, czy jakieś dodatkowe szkolenie
3) jak długo mogę sie porusząc moim autem na PL tablicach, znalazłem że do 2 lat przy umowie na czas określony-wiecej niż 2 lata zostać raczej nie planuję
4) jak jest ze znaleziem prayc płynnie mówiac po angielsku ze słabymi podstawami norweskiego i na miejscu doucząjac sie norweskiego
5) czy dużo jest pracy lokalnej: śmieciarki, skipy, cysterny z opałem, jakiś multi-drop
6) głowne kierunki norweskich przewożników- unia, lokal, czy norwegia-szwecja
7) zarobki kierowcy netto za miesiąc ( podatkowo dla żonatego z 2 dzieci -rodzina w Polsce) max normach czasu pracy solówka/zestaw
8) wynagrodzenie kierowcy-godzinne, miesięcznie..
9) jakieś dodatki rodzine na dzieci mieskzające w Polsce
10) może jakieś strony z pracą dla kierowców

Z góry dzięki za konkretne wypowiedzi. Nie proszę nikogo o ofertę pracy bo 2 rećce, glowę i język mam tylko i informację czego mogę się spodziewac na miejscu.
Szerokości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
strazak napisał:
Z góry dzięki za konkretne wypowiedzi. Nie proszę nikogo o ofertę pracy bo 2 rećce, glowę i język mam tylko i informację czego mogę się spodziewac na miejscu.
Szerokości

Moje odpowiedzi:
1) nie wiem...
2) nie wiem...
3) dokladnie tak jak piszesz.. niemniej jednak PRZED uplywem pierwszego roku musisz wystapic o pozwolenie do urzedu celnego o takie pozwolenie na kolejny rok ale jako pendler niby mozesz na PL blachach ale glowy nie daje bo sam nim nie jestem... jest tu kilku pendlerow i oni czesto jezdza do PL i cos tam mowia ze moga.. ale jakie trzeba spelniac warunki?? hmmm
4) plynny angielski, podstawy norweskiego i chec nauki - masz bardzo duze szanse na sensowna prace....
5) nie wiem
6) nie wiem
7) od 350000nok do hmmm... a moze byc nawet i 500000nok... zalezy od kontraktu, godzin, tras itd...
8) w detalach Ci nie pomoge...
9) na dzieci do 18 roku zycia przysluguje Ci zasilek rodzinny... bierz ze soba od razu dokumenty - akty urodzenia, meldunki itd... z US z PL zarobki zony to mozesz jeszcze dostac II klase podatkowa przy okazji...
10) na pewno finn.no... tu jest wszystko ale na pewno sa tez inne bardziej branzowe ))) tu nie pomoge niestety....

powodzenia

strazak napisał:
Witam mam kilka pytąń do zawodowego kierowcy
hmmmm.. a od kierowcy B??? heheh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(strazak)
Wiking
Yatsek, dzięki za podpowiedz
Zgłoś wpis