Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

INFO PODATKI 2011 PO POLSKU - Norwegia

Czytali temat:
(565 niezalogowanych)
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
PODATEK, KARTA PODATKOWA, ZEZNANIE PODATKOWE 2011
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
6 Postów
Kamil P
(HazMN)
Wiking
zielony jestem na temat podatku, nigdy nie sprawdzalem co i jak ale po kupnie domu i auta itp myślę że czas sie tym zaintersowac

1 pytanie:

kredyt miesieczny 5000kr. 3500kr to odsetki kredytu a o 1500kr maleje kredyt
czyli w koszty uznaja tylko te 1500kr ? bo coś mało mam w zeznaniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
HazMN napisał:
zielony jestem na temat podatku, nigdy nie sprawdzalem co i jak ale po kupnie domu i auta itp myślę że czas sie tym zaintersowac

1 pytanie:

kredyt miesieczny 5000kr. 3500kr to odsetki kredytu a o 1500kr maleje kredyt
czyli w koszty uznaja tylko te 1500kr ? bo coś mało mam w zeznaniu

odliczaja Ci odetki - nie licza Ci ubezpieczenia od kredytu i oplat administracyjnych... jesli masz rate 5k to znajac zycie z 1k to same oplaty.... skoro renty masz na 3500 to na poczatku kredyt maleje o 500nok.... dzizas.... albo merca clk 2012 przydziobales albo masz krotki czas splaty - czyli drozsze procenty.... np. za 65 pozyczone placisz faktycznie 100k w 3 lata a w 5 lat juz tylko 85 i tak dalej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamil P
(HazMN)
Wiking
ok racja sam % marzy kredytu odliczają ok to już wiem wielkie dzięki !

2 pytanie:

avgift zapłacony za kupno auta około 6500 kr mogę to odliczyć ?

i w 4.2.5 bil o.l. listepris som ny kr......... xxxx(numer mojego auta)
powinienem tutaj coś wpisać czy lepiej nic nie wpisywać ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
HazMN napisał:
ok racja sam % marzy kredytu odliczają ok to już wiem wielkie dzięki !

2 pytanie:

avgift zapłacony za kupno auta około 6500 kr mogę to odliczyć ?

i w 4.2.5 bil o.l. listepris som ny kr......... xxxx(numer mojego auta)

2. nie
4.2.5 powinna byc podana kwota auta jako nowego a pozniej wartosc auta na dzien dzisiejszy... po wyjedzie z salonu jest od razu minus 20% - powinna byc wartosc obecna pojazdu wedlog tabeli...
na marginesie: skoro masz kredyt to majatek masz tak czy siak na minusie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamil P
(HazMN)
Wiking
dzięki!

si zgadza się majątek jest na 0 :> a o dziwo wartość domu dali cene zaniżoną o 3 razy niż jego wycena, no ale to chyba dobrze mieć mniejszy majątek w ich oczach :>

znalazłem na swoje oko 2 błędy z ich strony... na rozliczeniu od pracodawcy mam zapłacony podatek o 3000kr więcej niż u nich (zarobek się zgadza wszędzie) i to samo u mojej ma o 5000kr mniej podatku w rozliczeniu niż na papierku pracodawcy... możliwy tutaj błąd z ich strony ? skreślić i wpisać poprawny zapłacony podatek i dołączyć kopie od pracodawcy?

2 błąd

dagpenger z Nav 12 000kr z czego zapłaciłem 2080kr podatku... mam 12 000 kr w przychodzie ale o 2080kr podatku nie ma śladu... błąd z ich strony ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
HazMN napisał:
znalazłem na swoje oko 2 błędy z ich strony... na rozliczeniu od pracodawcy mam zapłacony podatek o 3000kr więcej niż u nich (zarobek się zgadza wszędzie) i to samo u mojej ma o 5000kr mniej podatku w rozliczeniu niż na papierku pracodawcy... możliwy tutaj błąd z ich strony ? skreślić i wpisać poprawny zapłacony podatek i dołączyć kopie od pracodawcy?

2 błąd

dagpenger z Nav 12 000kr z czego zapłaciłem 2080kr podatku... mam 12 000 kr w przychodzie ale o 2080kr podatku nie ma śladu... błąd z ich strony ?

ty to porownujesz z ostatnim lønnslipem z z årsoppgave??
i jesli sa bledy to poprawiaj - i skattu nie skreslisz - jest na koncu w rubryce skatt trukket av arbeidgiver... wiec jak cos to zrob xero årsoppgave i zalacz (zszywaczem zlacz kartki) i w punkcie 5.0 napisz ile tam faktycznie tego skattu masz zaplaconego i dopisz ze masz zalczniki
pomylki sie zdazaja - Ty sie ciesz ze w ogole cos dostales w tym roku taki burdel mieli....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok