Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Podatek drogowy - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Adamczyk marcin oleksak Weronika4 (981 niezalogowanych)
4 Posty

(aldona66)
Wiking
Witam serdecznie chcialbym sie dowiedziec ,zmienilem samochod w styczniu, a dostalem do zaplaty podatek drogowy za stary samochod , czy mam obowiazek zaplaty tegoz podatku czy czekac az przysla mi faktore na nowe auto .Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
auto sprzedales a drogowe przyszlo... auto na pewno przerejestrowane??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(aldona66)
Wiking
samochod wymienilem w salonie gdzie dowod musialem oodac a nowy juz dostalem na nowy samochod wiec niewiem czy mam placic za ten stary czy tez przysla mi na nowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
zapłac za oba : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
podatek drogowy ma obowiązek zapłacić ten, kto był właścicielem samochodu PIERWSZEGO STYCZNIA danego roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
aldona66 napisał:
samochod wymienilem w salonie gdzie dowod musialem oodac a nowy juz dostalem na nowy samochod wiec niewiem czy mam placic za ten stary czy tez przysla mi na nowy

Jezeli 1-ego stycznia stary samochod byl jeszcze zarejestrowany na Twoje nazwisko to Ty placisz podatek. Jezeli Ty jestes pierwszym wlascicielem (w 2012) pojazdu, ktory kupiles z salonu, to takze Ty placisz podatek. Wyglada na to ze zaplacisz za oba..:/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(aldona66)
Wiking
Tak 1 stycznia bylem wlascicielem starego auta , ktore zostawilem w rozliczeniu i wziolem auto ktorym nie jestem pierwszym wlascicielem i mam pytanie czy musze placic za oba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
aldona66 napisał:
Tak 1 stycznia bylem wlascicielem starego auta , ktore zostawilem w rozliczeniu i wziolem auto ktorym nie jestem pierwszym wlascicielem i mam pytanie czy musze placic za obaDLA auta , które kupiłeś w salonie w tym roku , JESTEŚ pierwszym WŁAŚCICIELEM ....
---
Ponieważ auto , na czas pobytu w salonie , zostaje wyrejestrowywane czasowo ... Nowy Nabywca płaci wszystkie Koszta związane z ponownym dopuszczeniem do ruchu drogowego .
---
O ile w umowie sprzedaży , nie ma innych ustaleń ... /np.promocja w upuście na opłaty Jw. /
---
Z tego co opisujesz , zostałeś lekko wrobiony przez salon , chyba że przy kupnie , jednak upusty były . Których ty teraz nie zauważasz .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
aldona66 napisał:
Tak 1 stycznia bylem wlascicielem starego auta , ktore zostawilem w rozliczeniu i wziolem auto ktorym nie jestem pierwszym wlascicielem i mam pytanie czy musze placic za oba

Pierwszym w 2012!!... Reszta j.w.

Dokladnie, zostales niedoinformowany przez salon, lub po prostu o to w salonie nie zapytales..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
1. Innledning
Årsavgiften gjelder for kalenderåret, 1. januar til 31. desember. Avgiftssatsene blir vedtatt av Stortinget hvert år. Avgiften skal betales for innenlandsregistrerte kjøretøy med tillatt totalvekt mindre enn 7 500 kg.

For kjøretøy som er registrert per 1. januar 2012, er fristen for betaling av årsavgiften 20. mars.

Spørsmål om årsavgift?

Ring: 22 86 02 00

masz pytania czy płacić to dzwoń do nich osobiście.

ale bez płacenia się nie obejdzie, ewentualnie dostaniesz zwrot części składki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok