Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kuroniowka w No - Norwegia

Czytali temat:
(2357 niezalogowanych)
6 Postów
k k
(Kuba27)
Wiking
Mam pytanie Pracowalem 1.5 roku w norwegii do listopada zeszlego roku z tym ze mialem umowy przedluzane co drugii miesiac i teraz bylem3.5 miesiaca w polsce i mam pytanie czy moge sie jeszcze teraz starac o kurowniowke norweska.Dziekuje z gory za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Kuba27 napisał:Mam pytanie Pracowalem 1.5 roku w norwegii do listopada zeszlego roku z tym ze mialem umowy przedluzane co drugii miesiac i teraz bylem3.5 miesiaca w polsce i mam pytanie czy moge sie jeszcze teraz starac o kurowniowke norweska.Dziekuje z gory za pomoc
Jasne , że możesz ...
Jedyny problem to taki że Musisz być na Miejscu w Norge ... , oczywiście praca była legalna i masz zeznania podatkowe za 2010 i 2011 rok ? jak i inne dokumenty związane z zarobkami z firmy np.lønslip -zarobki miesięczne
Lub zestawienie Roczne :
-Lønns- og trekkopgave for 2010 i taki sam lecz 2011 .
Jeżeli sam się zwolniłeś to zasiłek dostaniesz po DWÓCH miesiącach /8 tygodni/ jak firma ciebie zwolniła to prawie od razu ...
Jednak jak pisałem Trzeba być na miejscu w Norge ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Kuba27 napisał:
Mam pytanie Pracowalem 1.5 roku w norwegii do listopada zeszlego roku z tym ze mialem umowy przedluzane co drugii miesiac i teraz bylem3.5 miesiaca w polsce i mam pytanie czy moge sie jeszcze teraz starac o kurowniowke norweska.Dziekuje z gory za pomoc

mozesz - tylko ze jak chcesz ja dostawac to musisz tu byc w NO na miejscu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
k k
(Kuba27)
Wiking
Tak to byla praca legalna ale oni mnie nie zwolinili tylko nie przedluzyli umow poprostu i czy za dlugii czas nie minal ze siedze w polsce a nie zlozylem dokumentow do tego navu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
k k
(Kuba27)
Wiking
tego sie spodziewalem bo juz ktos mi o tym wlasnie mowil ze musze na miejscu byc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Kuba27 napisał:
Tak to byla praca legalna ale oni mnie nie zwolinili tylko nie przedluzyli umow poprostu i czy za dlugii czas nie minal ze siedze w polsce a nie zlozylem dokumentow do tego navu
Nie przedłużenie umowy , jest równoznaczne ze zwolnieniem , nie wnikając w prawne szczegóły .
---
No niestety , trzeba być osobiście i mieć jeszcze adres , na który przychodzi cała korespondencja z NAV...
---
Przecież Nikt za Ciebie tej całej papierkolandi nie wypełni ... Tu nawet Firma Conektion...coś tam ,coś tam ... nijak jest władna ... .
---
BA przez cały okres zasiłku , trzeba być również w Norge ... i co dwa tydnie wysyłać ..."totolotki"... by dostać jakąkolwiek kasę ...
---
BA nawet , jak byś chciał zasiłek przenieść do Polski , to również trzeba być , niestety na miejscu i ten pierwszy Tu otrzymać , a dopiero przenosić ...
---
BA..................................................
---
BA....................................................
---
BA................ bla...bla , bla .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
wpisalem na google: zasilek dla bezrobotnych w norwegii
wyskoczyla mi strona NAV!!!! no kurwa... zabic takich.... tu nie wniosek o zasilek jest potrzebny tylko wniosek o eutanazje....

masz sieroto: www.nav.no/154915.cms zeby przez 1,5 roku pobytu nie wiedziec....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
k k
(Kuba27)
Wiking
a nie stoi nic na przeszkodzie ze przez te 3.5 miesiaca po skonczeniu umowy nie skladalem papierow o ta kuroniowke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Kuba27 napisał:
a nie stoi nic na przeszkodzie ze przez te 3.5 miesiaca po skonczeniu umowy nie skladalem papierow o ta kuroniowke
NIE ... NIE STOI ...NIC... I RÓWNIEŻ NIE LEŻY ...NIC ... !!!...na żadnej przeszkodzie ... by złożyć dokumenty , nawet po pół roku a co dopiero po jednym kwartale ...
---
Inna sprawa to taka , że im później złożysz , tym później otrzymasz , oraz obliczony zasiłek może być adekwatnie mniejszy ... do kwoty wyjściowej i okresu jego pobierania
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Iza Dziewierska
(Izabelka83)
Wiking
Witam, mam pytanie. Jestem tu nowa na forum, sama niewiem czy pisze w odpowiednim miejscu. Pracowalam 8 miesiecy w firmie, mialam staly kontrakt, ale zrezygnowalam bo chce sie nauczyc norweskiego i od miesiaca chodze na kurs. Kurs jest 4 razy w tygodniu przez prawie 5 miesiecy. Moje pytanie to czy moge starac sie o jakikolwiek zasilek-pomoc z NAVN. Kurs oplacac bede sama i jednak jest to troche pieniedzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok