Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Monika znajoma Norge 30 Norge 30 (2442 niezalogowanych)
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
1.Ty pracujesz u polaka w polskiej czy w norweskiej firmie??? a to gdzie ta firma i u kogo jest wykonawca nikogo nie interesuje!!!!

2.to zawiadomienie o zwolnieniu dostales pisemnie, ustnie - osobiscie, czy przez telefon czy smsem czy jak??

3.placiles podatki w norwegii - jaka miales karte podatkowa?? jest karta ktora odprowadza podatki (czytaj emerytura itd.) tu w norwegii ale ubezpieczenie masz juz kochaniutki w ojczyznie.... nr tabeli podaj...

i odpowiedzi tak nie albo konkret bez zadnych opowiesci....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
a tak na marginesie dla innych:
z tymi kartami, ze sa inne... albo % albo tabele.. a jak tabele to:

7100 to klassa 1, ubezpieczenie w Norwegii, zaliczka na podatek 10,5 miesiaca
7200 to samo ale klasa 2

7150 to klasa 1, ubezpieczenie w Norwegii, zaliczka na podatek 12 miesiecy
7250 to samo ale klasa 2

7300 to klasa 1, 10% standartfradrag, ubezpieczenie w Norwegii, zaliczka na podatek 10,5 miesiaca
7400 to samo ale klasa 2

7350 to klasa 1, 10% standartfradrag, ubezpieczenie w Norwegii, zaliczka na podatek 12 miesiecy
7450 to samo ale klasa 2

7170 to klasa 1, ubezpieczenie w Polsce, zaliczka na podatek 10,5 miesiaca
7270 to samo ale klasa 2

7160 to klasa 1, ubezpieczenie w Polsce, zaliczka na podatek 12 miesiecy
7260 to samo ale klasa 2

7550 to klasa 1, 10% standartfradrag, ubezpieczenie w Polsce, zaliczka na podatek 10,5 miesiaca
7650 to samo ale klasa 2

7500 to klasa 1, 10% standartfradrag, ubezpieczenie w Polsce, zaliczka na podatek 12 miesiecy
7600 to samo ale klasa 2

Zaliczka na podatek 10,5 miesiaca: dla tych, ktorzy sa zatrudnieni caly rok.
Zaliczka 12 miesiecy: dla zatrudnionych czasowo.

SUMA podatku jest taka sama, obojetnie czy jest placony co miesiac przez 12 miesiecy czy co miesiac przez 10,5 miesiaca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamil Nowakowski
(piratmp)
Wiking
JLK21 napisał:
1.Ty pracujesz u polaka w polskiej czy w norweskiej firmie??? a to gdzie ta firma i u kogo jest wykonawca nikogo nie interesuje!!!!

2.to zawiadomienie o zwolnieniu dostales pisemnie, ustnie - osobiscie, czy przez telefon czy smsem czy jak??

3.placiles podatki w norwegii - jaka miales karte podatkowa?? jest karta ktora odprowadza podatki (czytaj emerytura itd.) tu w norwegii ale ubezpieczenie masz juz kochaniutki w ojczyznie.... nr tabeli podaj...

1.Proszę....nie róbcie ze mnie debila jakiegoś-nie jestem norwegiem....
2.tabellnummer 7150-ubezpieczenie w Norwegii kochaniutki
3.Pracuję w polskiej firmie("córka"międzynarodowej firmy,która ma również norweski oddział) która delegowała mnie do pracy w Norwegii,zwolnienie dostanę pocztą w przyszłym tygodniu.
4.Umowę mam na czas wykonywania określonej pracy.
5.I nie mówcie mi że skończyła się może praca już ponieważ zwalniają ludzi (np.będących na chorobowym) a jednocześnie przyjmują nowych.
6.Norweska Inspekcja Pracy chyba jest nie na......,tylko po to aby zajmować się tego typu szwindlami...chociaż...po norwegach to można się wszystkiego spodziewać.

I powtarzam....pies .......tych polskich dziadów,pytam się co z moim Sykepenger po tym zwolnieniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
piratmp napisał:

nikomu z nikogo nie uda się zrobić debila
dokonałeś tego dzieła sam
z kogoś to można zrobić kurwę, albo złodzieja
a dzieje się tak, że oba te powyższe fachy wykonywane są w ukryciu, głębokiej konspiracji
i osobnik chcący z kogoś zrobić właśnie tych, to będzie chodził i rozpowiadał, że widział jak ten w nocy wynosił kurę z chlewika, albo że widział jak od Kwaśniewskiej o 4 rano to wychodził Malinowski i rozporek zapinał
itp
a i tak jak zwykle grochem o ścianę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamil Nowakowski
(piratmp)
Wiking
jasta102....coś nie tak?
Bluzgać i filozofować oraz dywagować na temat własnej schizy to możesz na blogu własnym a nie na forum.
Psa z kulawą noga nie interesują Twoje przemyślenia więc nie wcinaj się tam gdzie nie jesteś mile widziany i nie nawijasz na temat.
W przeciwnym razie trzeba Cię zbanować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
piratmp napisał:
jasta102....coś nie tak?
Bluzgać i filozofować oraz dywagować na temat własnej schizy to możesz na blogu własnym a nie na forum.
Psa z kulawą noga nie interesują Twoje przemyślenia więc nie wcinaj się tam gdzie nie jesteś mile widziany i nie nawijasz na temat.
W przeciwnym razie trzeba Cię zbanować.

I powtarzam....pies .......tych polskich dziadów,....
nie róbcie ze mnie debila jakiegoś-nie jestem norwegiem....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamil Nowakowski
(piratmp)
Wiking
Widzisz te miejsca wykropkowane?
To nie są bluzgi lecz kropki,a to co cytujesz to nie są słowa powszechnie uważane za obraźliwe.
Wręcz przeciwnie-firma polska która zwalnia ludzi będących na chorobowym jest zdziadziała,a Norwedzy?No cóż,koń jaki jest każdy widzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
rafal kot
(rafal1111)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
piratmp napisał:
JLK21 napisał:

2.tabellnummer 7150-ubezpieczenie w Norwegii kochaniutki
3.Pracuję w polskiej firmie("córka"międzynarodowej firmy,która ma również norweski oddział) która delegowała mnie do pracy w Norwegii,zwolnienie dostanę pocztą w przyszłym tygodniu.
4.Umowę mam na czas wykonywania określonej pracy.
5.I nie mówcie mi że skończyła się może praca już ponieważ zwalniają ludzi (np.będących na chorobowym) a jednocześnie przyjmują nowych.
6.Norweska Inspekcja Pracy chyba jest nie na......,tylko po to aby zajmować się tego typu szwindlami...chociaż...po norwegach to można się wszystkiego spodziewać.

I powtarzam....pies .......tych polskich dziadów,pytam się co z moim Sykepenger po tym zwolnieniu.

nie moga Cie zwolnic

prosze: www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=78229
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...nie

no,jasne

wszystko co moga