Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1629 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Ella.G napisał:I tym sposobem post z zapytaniem Alimenty a wyjazd? zamienil sie w gdzie kto mieszka , co ja myslalam i jak sie domyslilam Też się masz z czego cieszyć...
---
Sama zaczęłaś mędrkować , a teraz głupio dywagować ...
Może ty od Eli z forum...?! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Bezwzglednie sie naleza,ale...
Ale moze wniesc o zmniejszenie alimentow,gdzie beda brane Twoje dochody np.z norwegii.
Gdzie uzasadniajac nie trudno bedzie udowodnic, zeTwoj byt sie polepszyl,zas jego jest ciezki i na zycie konieczne brakuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Ella.G napisał:
I tym sposobem post z zapytaniem Alimenty a wyjazd? zamienil sie w gdzie kto mieszka , co ja myslalam i jak sie domyslilam

Pilas cos? Czy palilas?
Akurat co do alimentow, to miejce zamieszkania placacego, otrzymujacego oraz dziecka ma KLUCZOWE ZNACZENIE.
Nie bede sie juz powtarzac jak brzmi pierwszy post z zapytaniem, bo kazdy moze sobie przeczytac jeszcze raz.
Jak chcesz byc blyskotliwa i dowcipna, to musisz sie bardiej postarac. Medrkowaniem i dywagacjami nic nie zdzialasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Patrycja Przywarska
(Patinka_1)
Wiking
Chodzi o to że alimenty były przyznane w Polsce. Dokładniej chciałam zapytać czy będę je otrzymywała wyprowadzając się z polski do Norwegii. W Norwegii byłam przed urodzeniem dziecka. Teraz wyjeżdżam znowu,ale z dzieckiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Tak, bedziesz otrzymywala, ale zdajesz sobie sprawe ze beda to przyslowiowe grosze?
Malo tego, ojciec udowodni, ze ma trudna sytuacje, a ty w Norwegii wymarzona i obnizy alimenty.
Natomiast tobie jest potrzebna zgoda ojca na wywoz dziecka za granice. Zgoda na pismie, w ktorej okreslony jest czas pobytu dziecka za granica, np miesiac , 3 lata.
Licz sie z tym, ze ojciec moze zarzadac abys mu placila za bilety do Norwegii na odwiedziny dziecka, bo jeo nie stac na taki wydatek, a kocha dziecko i nie wyobraza sobie, ze minimum raz w miesiau go nie zobaczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok