Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

praca w gastronomii - Norwegia

Czytali temat:
Rafał m rafal.batko Roksana ### Klaudia Dominika Ba Adam Super Nowak Mateusz Nowicki kaspino (2395 niezalogowanych)
8 Postów
Rafal Makowski
(RafalMak85)
Wiking
Witam serdecznie!

Ciekaw jestem Waszych opinii i spostrzeżeń na temat pracy w gastronomii.

Jestem zainteresowany, gdyż za miesiąc będę już na miejscu w Oslo szukał pracy. Szczególnie interesują mnie pizzerie i inne fast foody, ponieważ mam 6-letnie doświadczenie w pracy przy tego typu produktach.

Z góry dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
maczkoo napisał:
Witam serdecznie!

Ciekaw jestem Waszych opinii i spostrzeżeń na temat pracy w gastronomii.

Jestem zainteresowany, gdyż za miesiąc będę już na miejscu w Oslo szukał pracy. Szczególnie interesują mnie pizzerie i inne fast foody, ponieważ mam 6-letnie doświadczenie w pracy przy tego typu produktach.

Z góry dziękuję

i jestem po technikum gastronomicznym i mam dyplom kucharza.. znam tez jezyk norweski

niemniej jednak powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Rafal Makowski
(RafalMak85)
Wiking
a ktos bardziej konstruktywny i pomocny jest na tym forum?

wyksztalcenie mam niestety wyzsze, ale 6-letnie doswiadczenie wynagradza brak relatywnego wyksztalcenia zgodnie z wiekszoscia norweskich ogloszen o prace na stanowisko kucharza.

nie prosilem o ocene moich kompetencji ani oszacowanie szans, a jedynie podzielenie sie jakimis spostrzezeniami i doswiadczeniami

a dla swiętego spokoju - porozumiewam się w języku angielskim płynnie, a norweski znam dobrze

to chyba zamknąłem sobie temat...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
maczkoo napisał:
a dla swiętego spokoju - porozumiewam się w języku angielskim płynnie, a norweski znam dobrze

z pierwszego postu gdzie napsales ze za miesiac bedziesz w Oslo nie wynika ze znasz norweski a raczej ze jedziesz do pracy w ciemno....
a skoro znasz norweski - masz prace taka jaka chcesz.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Rafal Makowski
(RafalMak85)
Wiking
Wiadomo, że trzeba znać język norweski. Ponadto trzeba mieć norweski adres i numer telefonu, wiem, bo od paru miesięcy wysyłam aplikacje do pracy w różnych zawodach na całą Norwegię bez pozytywnego skutku.

Także nie pomylił się Pan co do tego, że zamierzam wyjechać w ciemno. Przygotowałem się do tego wyjazdu ucząc się języka we własnym zakresie korzystając z bardzo dobrego kursu.

Fagbrev nie mam, dlatego nie celuję w restauracje o wysokim standardzie tylko w kantyny i pizzerie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
maczkoo napisał:
Wiadomo, że trzeba znać język norweski. Ponadto trzeba mieć norweski adres i numer telefonu, wiem, bo od paru miesięcy wysyłam aplikacje do pracy w różnych zawodach na całą Norwegię bez pozytywnego skutku.

Także nie pomylił się Pan co do tego, że zamierzam wyjechać w ciemno. Przygotowałem się do tego wyjazdu ucząc się języka we własnym zakresie korzystając z bardzo dobrego kursu.

Fagbrev nie mam, dlatego nie celuję w restauracje o wysokim standardzie tylko w kantyny i pizzerie.

moze cos nie tego z twoim cv....

www.finnstillinger.no/mal_cv_oppsett_curriculum_vitae.html

CV bez fotki! na jednej stronie!
zadne wzorki szlaczki krzaczki... oni sa przyzwyczajeni do swojego wzoru CV i sa zbyt leniwi zeby dochodzic co do czego w Twoim Cv... list motywacyjny... bez zbednego rozpisywania sie... kilka linijek co umiesz i dlaczego szukasz pracy i dlaczego chcesz pracowac wlasnie u nich i co dzieki tobie moga zyskac albo co ty mozesz zyskac (podpowiedz: doswiadczenie i wlasny rozwoj, np. jezyk, nowe technologie)... i tyle. jak sie nie odzywaja a ogloszenie wisi z data waznosci to dzien dwa przed, mozna zadzwonic i sie zapytac co i jak... mozna tez najpierw zadzwonic i dopytac o szczegoly pracy i potem wyslac mejla...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
maczkoo napisał:
Pan.

to w PL... na calym swiecie wszyscy sa na TY....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Rafal Makowski
(RafalMak85)
Wiking
Zwracasz tutaj uwagę na bardzo istotną sprawę, jaką jest prawidłowo napisane cv. Przyznaję, że moje jest tylko zbliżone do norweskiego wzoru i jest napisane w języku angielskim, także migiem ulepszam.

Dziękuję bardzo i miło mi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok