Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

praca praca ..... na wesoło :-) - Norwegia

Czytali temat:
(314 niezalogowanych)
4 Posty

(robsik62)
Wiking
witam ..... poszukuję pracy jako opiekunka do dziecka w krainie wiecznej szczęśliwości i wszechmocnej norweskiej korony .... kiedyś byłam meżczyzną ale kiedy dowiedziałam się jakie są zarobki w Norge dorobiłam sobie 3 pary rąk coby więcej i lepiej pracować . Obecnie potrafię jednocześnie być cieślą kostrukcyjnym ( co Za kurwa bezsensowna nazwa ) .... opiekunką do dziecka ( no po to te ręce ) .... i specjalistą od filetowania łososia . Mogę równocześnie nabijać gwożdzie w koła , wołać dookoła .... pozdrawiam rodaków Polaków .... z troską ze to ogłoszenie wywoła choć odrobinę usmiechu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
robsik62 napisał:
... Obecnie potrafię jednocześnie być cieślą kostrukcyjnym ( co Za kurwa bezsensowna nazwa ) ....
Faktycznie dziwny zlepek ...
Bierze się to , jeszcze z Komunistycznego nazewnictwa ... gdzie Pan Cieśla , był wrzodem na tylnej części ciała socjalizmu .
- Stąd nazwa zawodu ... stolarz budowlany , konstrukcyjny... /cieśla w domyśle/ .
A tak faktycznie , powinno być ... Montażysta szalunków scalonych / gotowe konstrukcje przestrzenne do montażu / .
Nie każdy współczesny Cieśla konstrukcyjny... /montażysta szalunków/...potrafi wykonać zwykły szalunek z desek , pomijając już , tak prostą czynność , jak wykonanie szalunku pod schody żelbetowe ... .
-Poprawnie powinno funkcjonować w budownictwie nazewnictwo :
... Cieśla... samodzielny niezależny majster , od wszystkich elementów nośnych wykonanych z drewna i innych materiałów budowlanych .
... Montażysta szalunków ... /peri , doka , i inne śmoka / i tak było przez jakiś czas ...aż zniknęło .
...Stolarz budowlany .... obsługa do montażu stolarki budowlanej , otworowej .
---
I dlatego Norgi Naśmiewają się z naszych ...Cieśli Konstrukcyjnych ... którzy po miesięcznym przeszkoleniu na płytach... doka śmoka ,henebek ... , nie potrafią samodzielnie sklecić , trzech prostych stopni pod wylewkę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok