Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Nieuczciwi adwokaci, firma czy prawo? - Norwegia

Czytali temat:
halina manka Dariusz R piotr s piotr lubocki (683 niezalogowanych)
85 Postów
Krzysztof Woźniak
(SpikeMc2)
Początkujący
Witam wszystkich
Mam problem
Niedawno dokładnie 11 miesięcy temu zginął mój tata w Fetsund który pracował legalnie i uczciwie.
Dokładnie to się stało podczas pracy bo pracował na śmieciarkach i wysypywał kosz i wjechał w niego jakiś norwego z dużą prędkością nie miał szans na przeżycie.
Zabraliśmy ciało do Polski i pochowaliśmy go.
Mama nie pracuję jest na rencie a brat studiuje.
Teraz mieliśmy 2 adwokatów i każdy mówił że moja mama nie może dostać 2 odszkodowań dostała tylko z ubezpieczenia samochodu tego który mi zabił tatę jakieś 250 tyś. koron
A w firmie której pracował był ubezpieczony na dużą kwotę ponad milion.
A norki pierd..... ciągle upierają się że nie da się nic zrobić dali dosłownie nic za śmierć człowieka który uczciwie pracował był ubezpieczony i miał dużo przyjaciół.
Już nawet zmieniłem adwokata ale drugi po pewnym czasie też powiedział że nie możemy dostać tego odszkodowania z firmy na tą dużą kwotę.
I tteraz mam pytanie czy to wina adwokatów, firmy w której pracował czy ich prawa popierd....... ?
Proszę o pomoc może ktoś zna jakiegoś dobrego Polskiego adwokata który miał juz podobne sprawy i wygrywał je.
Bo naprawde ja już nie mam siły do tych adwokatów i rzeby walczyć o pieniądze które się prawnie nam należą.
Ja nie chcę dla siebie tych pieniędzy tylko dla mojej mamy i brata bo ja sobie jakoś poradzę.
Prosze pomóżcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Spike, nie musisz sie tlumaczyc, dla kogo te pieniadze. One sie naleza twojej mamie i juz.
W jakich firmach twoj tata byl ubezpieczony? To nie prawda ze nie mozna dostac dwoch ubezpieczen, mozna nawet dostac trzy.
To wszystko dlugo trwa. A u ciebie sprawa jest taka, ze tata zostal zabity.
Musisz miec dokumenty ze szpitala, z urzedu stanu cywilnego w Norge, zaswiaczenie, ze rodzice byli malzenstwem, na papierach z ubezp. musi sie tez podpisac pracodawca.
Wypelniles wniosek do NAV, zeby odzyskac pieniadze za trumne, urne i inne sprawy zwiazane ze smiercia? Co prawda jest tego tylko 20 tys. koron, wiec nie pokryja wszystkiego, ale wiekszosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Znałem twojego tate i bardzo współczuje. Nie miej pretensji do norków tylko do firmy ubezpieczającej twojego tate. Prawdopodobnie firma uznała że tata zginą w wypadku(kolizji). Wiesz jaką twój tata miał polise w pracy i czego dotyczyła, na jakie okoliczności był ubezpieczony(dokładnie) to że był ubezpieczony na milion to nic nie znaczy. Jak uzasadnili adwokaci to że nie otrzymacie ubezpieczenia?.. Jaki powód podaje firma ubez.? A czas trwania jest długi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Krzysztof Woźniak
(SpikeMc2)
Początkujący
Mogę wam powiedzieć że mam z mama cały komplet dokumentów chodziliśmy po różnych adwokatach pytaliśmy sie kogo tylko można było i każdy mówił że nam się to należy a jak przyszło co do czego to adwokaci i tak mówili to samo że nam się nie nie należy drugie odszkodowanie tylko jedno nawet nie mieliśmy prawa wyboru co do którego tylko oni wybrali za nas i to najniższe. Tata był ubezpieczony przez firme w Storebrandzie na takie wypadki jak śmierć, kalectwo, Smierć tragiczna itp. więc nam się to powinno należeć ale ja chodzę szukam gddzie tylko moge kogoś kto mógłby mi to pomóc załatwić jakiegoś dobrego adwokata bo co do tych co miałem to wydaje mi się że mogli wziąć w łapę niepowiem od kogo ale postaram się dojść prawdy i za to bekną konkretnie.

A ty norek skąd znałeś mojego tatę ? bo jak go znałeś to znaczy i mnie też wyślij wiadomość do mnie jak się nazywasz to będe wiedział i kontakt pewnie mam ale niewiem kim jesteś po pseudonimie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jesli macie komplet dokumentow to nie potrzeba wam adwokata. Sam zloz w Storebrand papiery i czekaj cierpliwie. A w ogole to ze Storebrand sami powinni ci przyslac dokumenty do wypelnienia. Do mnie przyslali, czekam juz 5 tygodni na odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
No i jak się sprawy mają?
Faktycznie jest tak że pomimo wielu ubezpieczeń,w razie nieszczęścia okazuje się że tylko z jednego będzie wypłacone odszkodowanie a na pozostałe to płaciliśmy po frajersku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok