Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Łączenie rodzin - Norwegia

Czytali temat:
(503 niezalogowanych)
7 Postów

(santana)
Wiking
Czy może ktoś wie jak długo czeka się na rozpatrzenie wniosku o łączenie rodzin. Jak długo trzeba czekać na nadanie numerów personalnych dzieciom. Planuje przeprowadzke do męża z dziećmi w czerwcu i zastanawiam się czy czasowo zdąże pozałatwiać urzędowe sprawy . Chodzi mi o to że z tego co wiem żeby zapisać dzieci do szkoły muszą mieć nadane numery personalne. Z góry dziękuje za odpowiedż.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
zizi zizi
(zizi)
Wiking
My zapisaliśmy dzieci do szkoły gdy ja z dziećmi byłam w Polsce, a wniosek o pozwolenie na pobyt złożyliśmy po przyjeździe, które dostaliśmy tego samego dnia. Na nr personalny czekaliśmy miesiąc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(santana)
Wiking
Dziękuje bardzo za odpowiedz. Myślałam że to dłużej trwa. Wniosek o łączenie rodzin składaliście na policji czy przez internet na stronie udi. Chciałabym jeszcze zapytać czy pozwolenie na pobyt wydają na jakiś czas określony czy bezterminowo. Mój mąż ma pozwolenie na prace wydane na stałe , umowę o prace też ma stałą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
zizi zizi
(zizi)
Wiking
Wypełnialiśmy przez internet, ale i tak trzeba wstawić się osobiście. Pani /Pan policjant odnajduje wniosek wysłany przez internet i reszta odbywa się bardzo szybko. Z tego co wiem to wydają na tyle na ile ma mąż/żona która jest już w Norwegii. Jeśli jest zameldowany ,stałą pracę i wystarczające dochody to nie ma żadnych problemów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Angela M
(Lykkelig)
Wiking
Z tego co ja się orientuję pozwolenie przy łączeniu rodzin wydawane jest na rok a dopiero po trzech latach można się starać o pozwolenie na osiedlenie się w Norwegii, czyli pobyt stały.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok