Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Opóźnienia w wypłacie wynagrodzenia. - Norwegia

Czytali temat:
Harper Harper Z Y Mikolaj Kawala (961 niezalogowanych)
17 Postów
Magdalena Frączek
(usmiechucien)
Wiking
Witam,

Mój pracodawca nie wypłacił mi wynagrodzenia za połowe sierpnia(dostałam wypłate tylko za polowe godzin) ani za wrzesień.Sierpien tłumaczy zgubienie timelisty(której kopie dosłałam).
We wrzesniu ponoć zgubił skattekort,wyrobiłam duplikat przefaksowałam.A pieniedzy dalej nie widać.Do tego od kąd pracuje prosze sie o umowę w formie "namacalnej".Do tej pory jej nie dostałam.
Tłumaczenia jakie słysze to " napewno jutro juz będą pieniadze" , "nie wiem co sie dzieje,taka sytuacja nigdy nie miala miejsca".
Mam znajomą,która tez pracuje w tej firmie i dostaje wynagrodzenie co miesiac,paski z wypłat i ma umowe.
Więc sama nie wiem czy to jakiś problem wewnetrzny czy kto robi mnie w "ch....".
Doradzcie mi jak sie do tego zabrac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
Początkujący
Najpierw podejdź szefa sposobem. Powiedz że twój bank będzie naliczał ci karne odsetki jak nie wpłynie pensja i nie masz innego wyjścia jak obciążyć go tymi odsetkami. Moim zdaniem sprawa wygląda na zwykłe niedbalstwo tak często spotykane w tym kraju. Troszkę dziwny jest rozmiar niedbalstwa. 2 miesiące to gruba przesada. Czy nagabujesz szefa lub księgową codziennie? To musi być codziennie i to najlepiej po kilka razy. Bo jak powiesz od czasu do czasu co kilka dni to mogą zapomnieć i po sprawie. Ja powiem szczerze że się jeszcze z czymś takim nie spotkałem. W moim przypadku zdażały się nieścisłości ale drobne i natychmiast korygowane.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok