Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zasiłek - Norwegia

Czytali temat:
(640 niezalogowanych)
1 Post
Piotr K.
(piotr35)
Wiking
Witam! Mam ogromną prośbę, czy ktoś mógłby udzielić mi informacje na temat zasiłku dla bezrobotnego oraz na dzieci? A mianowicie co powinieniem zrobić, gdzie się udać i jakie dokumenty mi są potrzebne? Pracowałem tu przez rok, mam wszystkie umowy i kartki z wypłat tzn ile zarobiłem w każdym miesiącu. Pochodzę z okolic stawanger. Z góry wielkie dzięki!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Zasilki zalatwia sie w Nav.

www.nav.no/Polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Monika Paw
(Monika_mul)
Wiking
Ja również mam pytanie odnośnie zasiłków, a mianowicie czy będąc na zasiłku dla bezrobotnych przysługuje zasiłek rodzinny i zasiłek opiekuńczy? I w jakiej wysokości? Czy ktoś był w takiej sytuacji i może odpowiedzieć?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
oczywiscie,ze ci sie nalezy! wszystko tak jak do tej pory w 100%!

www.nav.no/Polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Monika Paw
(Monika_mul)
Wiking
Dzięki za odpowiedź, a czy możesz mi jeszcze podpowiedzieć jakąś podstawę prawną, bo ja nie mogę znaleźć nic na stronie nav w tej sprawie. W zasiłku dla bezrobotnych pisze tylko o dodatku rodzinnym w wysokości 17 nok dziennie x 5 dni w tygodniu czyli jakieś 340 nok miesięcznie, a nie 970 nok tyle ile wynosi zasiłek rodzinny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
żeby dostać te 17 nok to musisz złożyć druk e 302 . to jest taki dodatek jeżeli jesteś na zasiłku w norge a dzieci są w polsce . zasiłek rodzinny przysługuje ci w pełnym wymiarze dopóki masz prawo do zasiłku dla bezrobotnych .....takie prawo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Monika Paw
(Monika_mul)
Wiking
Wielkie dzięki za odpowiedź. Zaraz napiszę pismo do nich,żeby nam wypłacili ten zaległy zasiłek, bo pomimo wniosków składanych w 2010 roku brak do dziś odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Monika Paw
(Monika_mul)
Wiking
I jeszcze jedno pytanie co do zasiłku opiekuńczego na dziecko od 1 roku do 3 lat. Czy on też przysługuje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jeżeli masz prawo do zasiłku dla bezrobotnych to przysługuje ci wszystko . wpadnij na kawę to pogadamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok