Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

działalność jednoosobowa, polskie auto - Norwegia

Czytali temat:
Michał Bok (533 niezalogowanych)
3 Posty
Grzegorz Polak
(Bayer83)
Wiking
witam, jak się sprawy mają jeśli mam działalność jednoosobową w Norge? Do pracy używam Toyoty Hiace kupionej w Norge i na tutejszych tablicach, Polskie auto potrzebne jest mi jedynie do dojeżdżania z Norwegii do Polski i odwrotnie, czy muszę iść do Toll po jakieś pozwolenie? Mam w polsce żonę i dziecko, jestem w Polsce zameldowany, tutaj również. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź, zapytacie czemu nie pójdę do Toll i nie zapytam? Już znajomy był i zabrali mu auto, kolejnemu zatrzymali jak wracał z Polski, więc to poważnie nie żarty, obaj mają sprawy w sądzie ale lekko nie będzie.. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Bayer83 napisał:
... Polskie auto potrzebne jest mi jedynie do dojeżdżania z Norwegii do Polski i odwrotnie...
---Nie rozumiem w tym zdaniu słowa ...POTRZEBNE... , wmawiasz sobie tylko i tyle .
Mało tego , jak jedziesz autem Polskim , to nie możesz odpisać tych kilometrów legalnie od podatków ...
Chyba , że kręcisz "lody"...
Masz legalną firmę w Norge i nie możesz używać tutaj auta , na obcych tablicach .Proste jak... dwa x dwa = 9 .

www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?i...0&epslanguage=en

Tylko czytaj ...DOKŁADNIE... a nie po łebkach i nie tylko tą stronę ...
Tam jest cały dział o działalności ... a szczegóły i odnośne paragrafy ...po norwesku lub angielsku ....
...JEDNAK TO POWINIENEŚ MIEĆ W MAŁYM PALCU , PRZED ROZPOCZĘCIEM TUTAJ SWOJEJ DZIAŁALNOŚCI...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok