"21. czerwca 2011 Komisja ds. układów zbiorowych (Tariffnemnda) podjęła uchwałę o upowszechnieniu na całą branżę porozumienia dla firm i pracowników firm sprzątających. Rozporządzenie o upowszechnieniu weszło w życie 1. września 2011 roku. Upowszechniona umowa zbiorowa gwarantuje pracownikom firm sprzątających płacę minimalną w wysokości 151,67 koron za godzinę."
czy może ktoś się orientuje czy ta uchwała dotyczy osób sprzątających bezpośrednio, bez pośrednictwa firmy sprzątającej? sprzątam biura i mój pracodawca twierdzi iż ustawa nie dotyczy mnie i moich poborów, ponieważ nie jestem zatrudniona w firmie sprzątającej lecz na etacie i nadal wypłaca mi niższą stawkę za godzinę
czy może ktoś się orientuje czy ta uchwała dotyczy osób sprzątających bezpośrednio, bez pośrednictwa firmy sprzątającej? sprzątam biura i mój pracodawca twierdzi iż ustawa nie dotyczy mnie i moich poborów, ponieważ nie jestem zatrudniona w firmie sprzątającej lecz na etacie i nadal wypłaca mi niższą stawkę za godzinę