Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

SPRAWDZANIE FIRMY - Norwegia

65 Postów

(Lukass)
Początkujący
WITAM PRACUJE W FIRMIE OD 2M-SCY ''NIBY LEGALNIE'' ALE NIE JESTEM TEGO PEWIEN, PONIEWAŻ Z TEGO CO WIEM TO PRACODAWCA POWINIEN DAWAĆ MI LUMSLIPY ( NIE WIEM CZY TAK SIĘ PISZE) PO KAŻDEJ WYPŁACIE, ALE JA TEGO NIE DOSTAJE I PIENIĄDZE DOSTAJE DO RĘKI A NIE NA KONTO. JAK MOGE SPRAWDZIĆ TĄ FIRME MOŻE ZNACIE JAKIEŚ STRONKI, I JESZCZE JAK MOGE SPRAWDZIĆ CZY MAM ODPROWADZANE SKŁADKI. Z GÓRY DZIĘKUJE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jako to nie jestes pewien? Nie pamietasz czy podpisywales umowe?
Lønnsslipp.

firme sprawdza sie tu : www.brreg.no/
wpisz nazwe lub numer organizacyjny w prostokat " finn foretak/enhet" .
A skattekort nie odbierales?
Jezeli nie, to znaczy ze pracujesz na czarno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
UMOWĘ PODPISYWAŁEM I SKATEKORT TEŻ ODBIERAŁEM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
To popros o lønnslip i juz. Pracodawca musi ci to wydac, chyba ze zatrudnil cie, ale np. " nie ma dla ciebie zajecia" i placi ci na czarno, jezeli wiesz o czym mowie...
Wg. mnie najporostrzym rozwiazaniem jest podanie pracodawcy numeru konta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
DZIĘKUJE ZA STRONKĘ SPRAWDZIŁEM I FIRMA ISTNIEJE, ALE MOGE GDZIEŚ SPRAWDZIĆ CZY ODPROWADZA MI SKŁADKI?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
MA WSZYSTKIE MOJE DANE ŁĄCZNIE Z NUMEREM KONTA,PRACE MA CAŁY CZAS I JEST ZADOWOLONY Z MOJEJ PRACY NAWET BYM POWIEDZIAŁ ŻE BARDZO.BOJE SIĘ TEGO ŻE W PRZYSZŁYM ROKU PRZYJDZIE MI PŁACIĆ SKŁADKI JEŻELI ON TEGO NIE ROBI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
A O LONSLIPACH PRZYPOMINAM MU CAŁY CZAS I SIĘ GŁUPIO TŁUMACZY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Czy odprowadza skladki mozesz sobie sprawdzic w skatteetaten, a jesli nie odprowadza, to bedziesz mial klopoty. A jesli sie glupio tlumaczy, to napisz list z prosba o wydanie lønnslipow i wyslij za potwierdzeniem odbioru.
Twoj pracodawca leci w bambuko, tyle w temacie. Liczy na to ze jak cie pochwali i zapalci kasiurke do reki to bedziesz sie cieszyl i cicho siedzial.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Hilton napisał:
Czy odprowadza skladki mozesz sobie sprawdzic w skatteetaten, a jesli nie odprowadza, to bedziesz mial klopoty. A jesli sie glupio tlumaczy, to napisz list z prosba o wydanie lønnslipow i wyslij za potwierdzeniem odbioru.
Twoj pracodawca leci w bambuko, tyle w temacie. Liczy na to ze jak cie pochwali i zapalci kasiurke do reki to bedziesz sie cieszyl i cicho siedzial.

przed zakonczeniem roku podatkowego skatt nie udzieli ci takiej informacji.... kasa powinna przyjsc na konto!!!!! jesli nie przychodzi to jest to walek!!!!!! po prostu!!!! a karte podatkowa to napisales ze odebrales ze skattu ale czy zaniosles ja pracodawcy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
o skacie to wiem że nic się nie dowiem w tym roku, myślałem że ktoś bedzie wiedział o jakiejś stronce gdzie mógł bym to sprawdzić.karte podatkową mu dałem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok