Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Praca - Norwegia

Czytali temat:
(358 niezalogowanych)
4 Posty

(DarkThrone)
Wiking
Witam wszystkich.

Może na początek się przedstawie. Mam na imie Arek i kocham Norwegie. Byłem w tym kraju kilkukrotnie i zawsze mi mało....

Ale teraz mam inny cel. Mianowicie praca. Nigdy tam nie pracowałem ale po smierci mi bliskiej osoby nic mnie w PL nie trzyma.

Chciałbym wyjechac do Norwegii na czas nieokreslony .... Ale co się z tym wiąże to praca oczywiscie.

Mam wykształcenie wyższe ( jestem po AWF-ie) ale pracować moge ( jak i zreszta w PL robie) dosłownie wszedzie. Jezyk Norweski znam tyle o ile ale z angielskim jest juz srednio i na pewno się dogadam.

Bardzo bym chciał aby mi ktoś coś doradził lub coś zaproponował wtedy można się dogadać.

Niestety jest mały problem. Otóż mam 2 psy rasy Siberian Husky. W kraju tych psów nikomu nie oddam bo to są czlonkowie rodziny. Jezeli wyjazd to tylko z psami ( paszporty , czipy, szczepienia i inne wymagane rzeczy posiadam)

To tyle chyba z mojej strony na początek.

Jeżeli ktoś mi coś doradzi będę bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam Norweską brać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Jeśli chodzi o pieski to z dwójką dzieci byłoby ci łatwiej znaleźć mieszkanie niż psami w NO.

Polscy pośrednicy pracy tez cie raczej nie wezmą z pieskami do pracy( o ile ją znajdziesz).

Im dalej na północ NO tym mniejsza konkurencja.

Dla ludzi majacych tylko dwie ręce do pracy to praca sezonowa, albo u jakiegoś rolnika na stałe, wraz zakwaterowaniem (i dojazdami do pracy )

patrz na stronach euresu

ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=pl

lub finn.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(DarkThrone)
Wiking
Nie chce posredników. Szczerze wolał bym np znalezc kogos na tym forum który by wiedział co i jak i jade.

Co do północnej NO to dla mnie tym lepiej. Czym bardziej na połnoc tym lepiej dla mnie i moich psów.

NO kochaja psy a już na pewno SH (wiem z doswiadczenia będąc tam)

Ważna jest praca aby ją miec i nie sezonowa ale stała... np z umową na poł lub rok. A reszte w własnym zakresie załatwie jak i z psami jak i ze sobą. Jestem kumatym człowiekiem i nikt mnie nie musi za ręke prowadzic Dam sobie rade. Tylko wazna praca bo z czegos na poczatek trzeba życ a potem można wszystko poukładać.

Ale jak pisałem wczesnie czym bardziej na połnoc tym fajniej dla mnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok