Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Witam - Norwegia

Czytali temat:
Konrad Chojnowski Przemek Łodożyński (1178 niezalogowanych)
7 Postów
Olga Serafin
(Olga999)
Wiking
Czy ktoś słyszał cos o firmie budowlanej o nazwie nea as? Pilnie potrzebuje opini na temet tej firmy,wiem tylko ze dziala 20 km od oslo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Olga Serafin
(Olga999)
Wiking
juz wiem co to za firma.uwazajcie na nich,niech nikt z was absolutnie nie idzie tam do pracy.to jedno wielkie oszustwo.nie wyplacaja kasy,warunki mieszkaniowe jak dla bydla.odtracaja za paliwo jak musisz dojechac do pracy ich samochodem,odtracaja za mieszkanie,za kaucje i rozne cuda sie dzieja w tej firmie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Olga999 napisał:
juz wiem co to za firma.uwazajcie na nich,niech nikt z was absolutnie nie idzie tam do pracy.to jedno wielkie oszustwo.nie wyplacaja kasy,warunki mieszkaniowe jak dla bydla.odtracaja za paliwo jak musisz dojechac do pracy ich samochodem,odtracaja za mieszkanie,za kaucje i rozne cuda sie dzieja w tej firmie.
to straszne żeby pobierać za mieszkanie i za dojazdy do pracy pieniądze. to są jakieś pieprzone liberały jakby powiedział Jarosław K
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Co w tym takiego dziwnego? Ja też za mieszkanie muszę płacić(sam sobie wynająć) ,a do pracy to muszę sam dotrzeć i nikogo to nie obchodzi jak. Jak nie płacą za dojazdy to przy rozliczeniu podatkowym można to sobie odliczyć (mieszkanie też).

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Olga999 napisał:
juz wiem co to za firma.uwazajcie na nich,niech nikt z was absolutnie nie idzie tam do pracy.to jedno wielkie oszustwo.nie wyplacaja kasy,warunki mieszkaniowe jak dla bydla.odtracaja za paliwo jak musisz dojechac do pracy ich samochodem,odtracaja za mieszkanie,za kaucje i rozne cuda sie dzieja w tej firmie.Faktycznie na tą firmę trzeba uważać ...!
Jednak z inne przyczyny.
Pan Właściciel Informuje po oględnej rozmowie kwalifikacyjnej , że praca jest na DZIKO / CZARNO i w SZAREJ STREFIE...
Pomimo , że firma działa legalnie i ma normalny status Norweski ...
Nie można dać się nabrać na gadkę , że trzeba przepracować tydzień dwa , by ZOBACZYŁ co ktoś reprezentuje .
UMOWA NA PRACĘ POWINNA BYĆ WYSTAWIONA PRZED WEJŚCIEM NA JAKIKOLWIEK OBIEKT .
Ewentualnie warunki powinny być spisane odręcznie i potwierdzone wspólnymi parafkami .

Co zaś do pozostałych czynników socjalnych to jak słusznie i Kpiąco zauważyli przedmówcy .

To nie socjalizm , gdzie firma daje coś za darmo...
Nigdzie tak nie ma... to ułuda...
Pomijam oczywiście delegację z macierzystej firmy w inny rejon kraju , jednak to są wyjątki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Olga Serafin
(Olga999)
Wiking
Dla nas to dziwne bo mąż od roku pracuje w Norwegi i nigdy nie płacił za mieszkanie,zapewniał mu je pracodawca tak samo jak pracodawca sam tankował auto(swoje auto którym wozi pracowników).Dodam że nie przebywa tam na razie na stałe,jezdzi na zlecenie polskiej firmy(kontrakt) Szukał zatrudnienia w Norweskiej firmie i okazało się że nie zle by go wyrolowali,na szczęście w porę wykapował o co chodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Olga999 napisał:
Szukał zatrudnienia w Norweskiej firmie i okazało się że nie zle by go wyrolowali,na szczęście w porę wykapował o co chodzi.
niech spróbuje szczęścia na Białorusi. tam za dojazd i mieszkanie płacić nie musi. tanie fajki i benzyna, niech robotę tam zaczyna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Olga Serafin
(Olga999)
Wiking
Boisz się że dla ciebie zabranie miejsca w NO?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Olga999 napisał:
Boisz się że dla ciebie zabranie miejsca w NO?
nie, tylko nie chcę tu reemigrantów ze Zjednoczonego Królestwa i komuchów co to myślą, że wszystko im się należy za darmo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Olga Serafin
(Olga999)
Wiking
Zapomniał wół jak cielęciem był
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok