Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Robert Ostapczuk janzel12 Pabllo31 Grzegorz n Luki15 Maro2616 Ghost1989 Tomtom40 (6062 niezalogowanych)
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
gllugas napisał:
czy ktos wie jak odpisac od podatku za dojazd do pracy prywatnym autem? jak mam to udowodnić?
może rób sobie zdjęcia rano jak wsiadasz do samochodu i potem jak w pracy wysiadasz
Masz plusa za miły humorystyczny tekst.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Nowicjusz
Odległość do pracy w km razy ilość dni razy 1,50 NOK/km Od otrzymanej kwoty odejmujesz 13700 NOK (Egenandel) i resztę odejmujesz od DOCHODU, nie od podatku.

To tyle w największym skrócie, kwota 13700 była za 2010 rok, za ten pewnie będzie inna. Można jeszcze doliczyć odpis za dowożenie dziecka do przedszkola, jeśli trasa nie pokrywa się z trasa do pracy, ale to są już drobiazgi i od wszystkich odliczeń są specjaliści a nie tacy amatorzy jak ja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
broom feie napisał:
jasta102 napisał:
gllugas napisał:
czy ktos wie jak odpisac od podatku za dojazd do pracy prywatnym autem? jak mam to udowodnić?
może rób sobie zdjęcia rano jak wsiadasz do samochodu i potem jak w pracy wysiadasz
Masz plusa za miły humorystyczny tekst.

no nie broom boom, to jest dywersja. takim sposobem to ja nigdy nie dopędzę archanioła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Jakub1978 napisał:
Tabela taka istnieje bo mam ją przed sobą.A zarobek jaki jest taki jest mam 149/h nadgodzin nie zabardzo dają . Troche kiepsko ale co tam .Jeśli chodzi o Minstefredrag to25000.pozdrawiam
1 4 9 -godzin w przeciągu DWÓCH TYGODNI to Ty śpisz na terenie tej pracy , czy jak ?.
Z Moich wyliczeń wynika , że miesięcznie możesz zaliczyć ...315... Godzin .!!!
Mam takie nieskromne pytanie ... , to ile Ty masz na godzinę , skoro przy 149 godzinach masz tylko 13800Nok. chyba że to jest już Netto do ręki/na konto...
I co to za praca , bo chyba nie na budowie...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Piotr Jakubowski
(Jakub1978)
Wiking
odp Gabriel czytaj dokładniej 149/h to znaczy że 149 koron za godzine pracy. pozdrawiam
A praca jak najbardziej na budowie przez firmę adecco i tyle właśnie dają.A nadgodziny płacą godzina za godzine i ciężko o nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok