Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

moze ktos wie - Norwegia

Czytali temat:
(436 niezalogowanych)
9 Postów
Wiking
rozmawiałem z kolega na temat zwrotu podatku i on wyskoczył z tekstem jesli pracujesz poraz pierwszy w norwegi mozesz napisac w rozliczeniu na dole - 10% to jest jakas ulga nie wiem jaka mozesz niby 2 razy skozystac ktos wie o co chodzi .DZIEKI ZA PODPOWIEDZI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kier napisał:
rozmawiałem z kolega na temat zwrotu podatku i on wyskoczył z tekstem jesli pracujesz poraz pierwszy w norwegi mozesz napisac w rozliczeniu na dole - 10% to jest jakas ulga nie wiem jaka mozesz niby 2 razy skozystac ktos wie o co chodzi .DZIEKI ZA PODPOWIEDZI
Teoretycznie , teraz to już po herbacie , bo rozliczenia są zakończone , niemniej możesz się odwołać .
Jednak aby Tobie cokolwiek sensownego doradzić , powinno się naprawdę widzieć prawdziwe dokumenty jakie przedstawiłeś do Skatt .

Tak , jest taka możliwość odliczenia 10% brutto od danego zarobku ," przez pierwsze dwa lata rozliczeniowe" .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kier napisał:
z własnego doświadczenia wiem, że takiej możliwości nie ma
też mnie jeden taki mendrek przekonał kiedyś, abym się zwrócił o ponowne rozliczenie z pierwszego roku mojego pobytu w Norge, bo mi się należało odpisanie tych 10%. ja sprawdziłem swoje rozliczenie z tego roku i rzeczywiście nie występowałem o te 10% standardowego odliczenia dla obcokrajowców. wystosowałem klage o ponowne rozliczenie no i oni mi przysłali kopię ichniego rozliczenia, że zostało mi to automatycznie przyznane przez urząd, bez mojego występowania o to.
zrobili to sami w punkcie 3.3.7
niemniej uznali, że należała mi się za dany rok druga klasa podatkowa
takżę olej dorady mendrców jak i powyższy fioletowy.
dostałeś już te 10%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:

takżę olej dorady mendrców jak i powyższy fioletowy.
dostałeś już te 10%

OJ...joj... "jasta102" ..Jasta ...jak tam kawałek cista.!? .

Czy Ja napisałem , że koniecznie Musi się odwoływać ...
NIE...
Napisałem , że jest już pewnie po herbacie i tyle .
Ty miałeś takie przeboje ze Skattem a ktoś Miał inne .
Mnie na przykład wypłacono zwroty za trzy kolejne okresy rozliczeniowe dlatego , że się tak łapałem /pierwszy poniżej pół roku zatrudnienia/ i przed rozliczeniem szukałem informacji na ten podatków .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok