Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przewóz psa samolotem - Norwegia

365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Czy ktoś leciał z psem samolotem ? Ile kosztuje przewóz psa i czy można wypożyczyć klatkę na lotnisku ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Kolezanka przewozila kota, zaplacila 3000 koron. Zwierzątko badal przed odlotem weterynarz. Lecial z Wawy do Oslo. Nie mozna miec go przy sobie, zwierze leci w specjalnym składzie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty
aneta,marcin gorka
(marcin aneta)
Początkujący
za kota placilam 150k a za psa 300 ,moze dlatego ze bilet na psiaka byl kupowany na lotnisku przed wylotem .a co do klatek to nie wiem bo mialam swoje . musisz psa odrobaczyc u weta przed wylotem do polski oraz po
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Hilton napisał:
Kolezanka przewozila kota, zaplacila 3000 koron. Zwierzątko badal przed odlotem weterynarz. Lecial z Wawy do Oslo. Nie mozna miec go przy sobie, zwierze leci w specjalnym składzie .

o kurde, to ciekawe dlaczego jak ja lecialam samolotem z PL do NO, to babka miala psa w samolocie na kolanach, a piesek nie byl taki malutki o nie nie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów
Oczywiscie ze mozna ja placilam za zolwia okolo 700 koron , musial miec badania z gluwnego urzedu weterynarji a za pieska znajomi jak przyjechali na odwiedzinki placili okolo 300 zl. tez musialmiec specjalne badania ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Aga Cz.
(Aga1974)
Nowicjusz

o kurde, to ciekawe dlaczego jak ja lecialam samolotem z PL do NO, to babka miala psa w samolocie na kolanach, a piesek nie byl taki malutki o nie nie....

A ja stronie Norwegiana jest info, że pies w kabinie pasażerskiej jest dopuszczalny tylko na lotach krajowych, wiec jestem zdziwiona sama chce przywieźć psa, ale obawiam się jego podrózy w luku bagażowym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
helenka mentel
(n.i.k.e.)
Wiking
pomocy gdzie w norwegianie znajde informacje o przewozie zwierzat ?? pisaliscie ze to koszt do 700koron ja chce z pl zabrac malutka chiuaue, a nie wiem gdzie szukac....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
z tego co wiem, a sama własnie wyszukuje info na ten temat bo bede przewozić 2 koty, to to czy pies leci w luku czy na kolanach właściciela zależy od lini lotniczej. Radzę podzwonić na info i się popytać, bo na stronkach to czasem ciężko znaleźć.
No i nie wystarczą "jakies tam badania", trzeba mieć zachipowanego zwierzaka z paszportem i kompletem badań. Ja to wszystko własnie wyrabiam... i posiedzę w Polsce jeszcze kilka miesiecy w oczekiwaniu na zakończenie formalności.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Aga Cz.
(Aga1974)
Nowicjusz
Ja planowalam przewiezc psa samolotem, ale zdecydowalam sie jednak poczekac i przywizc go samochodem (mniej stresu dla zwierzaka i dla mnie ) Ale dowiadywalam sie w norwegianie, wiec klatke musisz miec wlasna, a pies, czy jakiekolwiek inne zwierze jest przewozone w luku bagazowym (tego sie obawialam dla mojej psiny). Male zwierzeta np. chiuaue mozna przewozic na kolanach, ale tylko w lotach krajowych, tzn po Norwegii, dlatego bardzo zdziwiona jestem wypowiedzia Magdaleny z tego wynika, ze linie norwegian, co innego umieszczaja na stronie, a co innego robia.
Jezeli chodzi o badania psa i formalnosci, to jesli masz jakies pytania to chetnie Ci pomoge, przywiozlam swojego psa w maju, wiec jestem na biezaco
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Edyta Dawidek
(Edka)
Wiking
A ile płaciłaś za przewóz pieska? Ja mam sznaucera miniaturę ale ma dopiero 3 miesiące i waży niewiele
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok