Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1110 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
Danny82 napisał:
Witam
Widze ze chetnych do podzielenia sie wlasnymi spostrzerzeniami co do zycia w norwegii niema.
No szkoda bo myslalem ze temat sie troszke rozwinie i czegos sie dowiem
pozdrawiam

sorry stary ale nie oto tu chodzi, takich zapytan bylo i bedzie pelno, ludziom nie chce sie juz odpisywac. Poszukaj sobie w starych postach, znajdziesz obszerne odpowiedzi...pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
W sumie nie wiadomo o czym pisac
Mam kolege w Szkocji a dokladniej w Aberdeen. Sporo mail-ujemy o klimatach i szczerze powiem ze przenióslbym sie tam, tyle ze nie chce robic rodzince kolejnej rewolucji.Norwegia to dziwne klimaty, ograniczony rynek( jak dla mnie nie ma co tu jesc, ograniczony wybor towarow np. 2-3 rodzaje mydla, proszku itp.) Brak kompetencji w urzedach ( strasznie upierdliwe) i w kontaktach zawodowych. To tak w streszczeniu. Sa oczywiscie i przyjemniejsze chwile ($ ) Ale wszystko to potrafi zdławić zycie codzienne.Polonia taka sama jak wszedzie,zalezy na kogo trafisz i kogo poznasz.

maslo maslane- pewnie takie samo jak na forach calego swiata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Ewa Kasprzyk
(ebkas)
Nowicjusz
Tak w ogóle to ta Norwegia to dzicz .... Tylko zastanawiam się czemu oni tacy bogaci???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ebkas napisał:
Tylko zastanawiam się czemu oni tacy bogaci???
ciekawe do jakich konkluzji dojdziesz, co też może być przyczyną tego bogactwa. słyszałem w polskim radio, że jeszcze do lat 70 ubiegłego wieku było tu takie samo dziadostwo jak w Polsce. do tej pory niektórzy mówią na nich potety, że niby tylko kartofle jedli z biedy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
(Vivid)
Wyjadacz
Nie znam zadnego bogatego norka wiec nie wiem wszyscy ogolnie beczą ze tak drogo w NO. A jesli chodzi o panstwo NO to kaske maja od niedawna.....ucza sie ....co z czym....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Vivid napisał:
Nie znam zadnego bogatego norka wiec nie wiem
a wiesz chociaż dlaczego Polska taka biedna???
no dobrze nie będę już sobie jaj wielkanocnych robił i powiem:
bo rozbiory były
bo całą inteligencję w Katyniu wymordowano
bo żydy i cyklisty od kilkuset lat okradali Ojczyznę
bo komuna zburzyła wszystko i doprowadziła kraj do ruiny i zgliszcz
bo Lech pod Smoleńskiem zginął
bo Jarosława na prezydenta nie wybrali
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Daniel Rossowiecki
(Danny82)
Wiking
Dzieki Vivid o takie relacje z zycia w norwegii wlasnie mi chodzi
w czwartek bede w Oslo wiec sie troche rozejze co i jak co jest w sklepach a czego niema co ile kosztuje ale sa zeczy ktore moge dowiedziec sie tylko od was czy wam sie tam podoba czy nie do czego najtrudniej jest przywyknac w norwegii a co przychodzi latwo czy norweskiego jest sie trudniej nauczyc czy angielskiego i oglnie bzdury i bzdurki z zycia codziennego
czy sa w oslo jakies polskie agencje przez ktore moglbym wynajac mieszkanie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Daniel Rossowiecki
(Danny82)
Wiking
i jeszcze jedno jakie Norwedzy maja podejscie do polakow? bo w roznych krajach wyglada to inaczej i chce poznac wasza opinie na ten temat
pozdrawiam wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
(Vivid)
Wyjadacz
a wiesz chociaż dlaczego
Polska taka biedna???

jasne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
(Vivid)
Wyjadacz
Nie ma reguły na to..jak wczesniej pisalem, tez zalezy na kogo trafisz. Norki to ogolne chlodny narod, nie przywiazuja sie do osób, a tym bardziej do obcokrajowcow z "europy wschodniej"
Osobiscie mam to gdzies...wiadomo gdzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok