Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rozliczenie podatkowe - Norwegia

Czytali temat:
(392 niezalogowanych)
13 Posty
Andrzej Wojtas
(kubunio)
Wiking
Witam-pracowałem w ubiegłym roku w Norge i dostałem juz zwrot podatku.Ale nie rozumiem dlaczego przyslali mi ponowne rozliczenie,na którym jest jakas należna kwota(pieniadze)Obecnie mieszkam w polsce.Z gory dziekuje za podpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kubunio napisał:
Witam-pracowałem w ubiegłym roku w Norge i dostałem juz zwrot podatku.Ale nie rozumiem dlaczego przyslali mi ponowne rozliczenie,na którym jest jakas należna kwota(pieniadze)Obecnie mieszkam w polsce.Z gory dziekuje za podpowiedzZ tego co napisałeś ...Ja TYŻ ni znaju..
Tak pięknie i przejrzyście ten Twój problem tu Nam naświetliłeś , że tylko czekać a nuże jakowyś jasnowidz lubo wróżka ten problem Tobie wyjaśni...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ciekawe dlaczego kwota jest podana w pieniądzach a nie w krowach, lub kurczakach na ten przykład i to z rozna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Andrzej Wojtas
(kubunio)
Wiking
ok-pisalem bzdury. A wiec w 2008 roku pracowałem w Norge i w tym roku w kwietniu otrzymałem ze skatu rozliczenie i czy zgadzam sie z takowym.Podpisałem to zaniosłem do skatu.W czerwcu tego roku otrzymałem zwrot podatku i myslałem ze to juz koniec ze skatem.A w czerwcu tego roku przyslali mi na adres polski znowu rozliczenie za 2008 rok?!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Pierwsze rozliczenie jest wstepne,czy sie wszystko zgadza z tym co ci przysłał pracodawca a to co mają u nich.Jak wszystko ok. podpisujesz i odsyłasz.Nastepnie ,własnie w czerwcu przychodzi rozliczenie końcowe i zwrot podatku o ile taki sie nalezy.W tej chwili większość rozlicza sie za pomocą internetu na Altinn.no a reszta dostaje droga pocztową.Więc to może być to końcowe rozliczenie.I często przychodzi już po wypłacie pieniędzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok