Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak to jest z tym pozwoleniem z politi? - Norwegia

Czytali temat:
nadin . (405 niezalogowanych)
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
Czy moge sie sam starac o pozwolenie na pobyt i prace jezeli moje ostatnie pozwolenie mialem na rok, czy musi mi norek papier wystawic? Wiem ze cos sie pozmienialo tylko hmmm.. co? pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
huber30 napisał:
Czy moge sie sam starac o pozwolenie na pobyt i prace jezeli moje ostatnie pozwolenie mialem na rok, czy musi mi norek papier wystawic? Wiem ze cos sie pozmienialo tylko hmmm.. co? pozdrawiam
O pozwolenie jw.zawsze stara się dana osoba anie ktoś za nią...
Norg żadnego papierka nie wystawia .
Natomiast wypełnia jedną część formularza jeżeli dana osoba mu go dostarczy.
I niestety jest to wymóg, jeżeli starasz się o przedłużenie pobytu a co za tym idzie i o zgodę na pracę .
Przepisy faktycznie się nie zmieniły ,tylko przestały obowiązywać przepisy przejściowe...dla osób starających się o pobyt do TRZECH MIESIĘCY...
POZOSTAŁE PRZEPISY SĄ JAK NA RAZIE TAKIE SAME JAKIE BYŁY DO TEJ PORY...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
187 Postów
Zimny Dran
(ZimnyDran1)
Stały Bywalec
A gdybym chcial miec tu firme nie chodzi mi o dzialalnosc polska tylko norweska. To jest dopiero zagadka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
huber30 napisał:
A gdybym chcial miec tu firme nie chodzi mi o dzialalnosc polska tylko norweska. To jest dopiero zagadka.Z tego co wiem jest to prościejsze niże się Tobie wydaje w każdymże razie na początku ...
niemniej tylko wiem ode osób trzecich dlatego ....pomyśl trochę na luzie ,sprecyzuj konkretne pytania i wstaw je tutaj ...
MOŻE znajdzie się ktoś kompetentny który odpowie na twoje pytania..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gabriel, nie jestem pewna czy to bedzie miało sens Bo za kazdym prawie razem, jak ktos sie kompetentnie wtrąci to jest uwazany za zarozumialego i mądralę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok