Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

poznam przyszłe mamusie:) - Norwegia

Czytali temat:
Alberto 77 (340 niezalogowanych)
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
Witam wszystkie ciężarówki jestem w 5 miesiącu ciąży i chętnie poznam jakieś miłe ,,ciężaróweczki'' , które równie jak ja nudzą się w domku i z którymi można wyjść na spacerek, spotkać się na kawceitd mieszkam na Bekkestuapozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(asia009)
Wiking
ODezwwij sie ewelina

Jestem w tej samej sytuacji nikogo tutaj nie znam i troche smutno .

Pozdfrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
hej asia sorki że odzywam się tak późno,ale internet mam dopiero od 17.00 a dzisiaj coś mały mi dokuczał w brzuszku coś mi się działo w prawej stronie brzucha ale to tylko chwilowo czytałam na internecie że to normalne bo wszystko się rozciąga) więc jakbyś mogła to napisz mi czy też miałaś jakieś dolegliwości podobne do moich. Aha napisz mi co będziecie mieć ?? dziewczynka czy chłopczyk??? zakupy juz zrobiliście?? buziaki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(asia009)
Wiking
hej

Ja tez tak mialam takze sie nie przejmuj to normalne podobno ,ja bede miec dziewczynke zuzie jak bylam w polsce to dowiedzialam sie dosyc wczesnie o tym bo na poczatky 4 miesiaca .a zakupki juz porobione , w polsce sie okupilismy troszke bo tu nie ktore rzeczy drogie takze praktycznie wszystko juz mam a termin mam wlasnie na koniec marca poczatek kwietnia takze juz sobie wszystko naszykowalam i teraz siedze na spokojnie a ty co bedziesz miec?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
hej no to troszke mnie uspokoiłaś dzisiaj też to samo czułam jakby ktoś mi te mięśnie rozciągał a pewnie nasze maleństwo tak szybko rośnie my będziemy mieć synusia na imię będzie miał Adaś mój mąż jedzie do Polski na początku maja więc w Polsce większość zakupów zrobi oczywiście zgodnie z moją listą troszke żałuje że mnie nie będzie przy kupowaniu tych wszystkich pięknych rzeczy ale ja już nie będę mogła podróżować chociaż tutaj też zawsze coś kupie jak jestem w jakimkolwiek sklepie bo to wszystko jest tak śliczne moja znajoma ma Zuzie, jest taka rozrabiaka ale bardzo słodka ) masz już szpital przydzielony w którym będziesz rodzić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(asia009)
Wiking
nio wiem jak rto jest bo tez sie wypytuje czestoznajem ktore juz urodzily czy tez tak mialy bo to dla nas nowosc wiec to normalne

jeszzcze nie wybralam szpitala bojutro ide dopierona pierwsza wizyte i wszystkiegosie dopiero dowiem, najpierw pewnie jakies badania itp, takze jeszcze nic nie wiem i dlatego najbardziej mnie to przeraza tymbardziej ze z jezykiem tez nie zaciekawie, adas slicznie imie))))moze zesfatamy nasze brzdace hehe
a ty juz wybralas szpital?pewnie wszystkie badania juz masz za soba, ja za bardzo nie mam czasu na to wszystko i sie stresuje bo zaraz sie konczy mi 7 miesiac
a
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
możemy zeswatać nie ma problemu było by śmiesznie nie stresuj się bo to nie jest najlepsze dla Zuzi ja na pierwszą wizyte poszłam do Polskiego ginekologa , ale potem poszliśmy do lekarza pierwszego kontaktu i nie było tak źle pamiętaj o moczu ja niby tutaj jestem już 3 lata ale jakoś tego cholernego języka nie łapie i to jest najgorsze ale uwierz mi lekarze są wyrozumiali jak cos to weź słownik ze sobą albo przypomnij sobie słówka związane z badaniami w ciąży, mi to pomogło a poza tym to pewnie masz karte ciąży z polski, może będą kumać o co chodzi w niej jak poszłam do lekarza to on się mnie zapytał czy już wybrałam szpital, oczywiście że nawet o tym nie pomyślałam więc on mi polecił i powiem Ci że ten szpital cieszy sie dobra opinią bo czytałam na forum już tam byłam na USG więc mniej więcej wiemy gdzie mamy się udać w razie czego)
zobacz sobie jakie są opinie szpitali w twojej okolicy i w razie czego będziesz wiedziała o czym lekarz lub położna mówi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Anna Szzzzz..
(Vagabunda)
Nowicjusz
Hej przyszle Mamusie,

Tutaj mozecie poszalec:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...w_norwegii_10,0.html

Pozdrawiam
Zgłoś wpis