Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odp.:Polacy za granicami Polski,to Qrwy?? - Norwegia

Czytali temat:
(238 niezalogowanych)
34 Posty

(Andy Pandy)
Nowicjusz
Czesc.
Ciezko bedzie znalezc cos pozytywnego..choc czytalem na innym forum watek.pt "znowu Polacy zrobili cos..pozytywnego" Kropla w morzu..powiedzialbym..Armia cwaniakow..i tak np.
para z Anglii,zima 2008/2009 . Jacek / ok40lat,gruby i lysy.powodzilo sie w Anglii.wlasna dzialalnosc,budowlanka..) oraz Jola (o ile dobrze pamietam..) / lat ok 35moze,malenstwo w porownaniu do Jacka.
Wynajmowalem duze mieszkanie.Podnajeli ode mnie pokoj przed Swietami.Tanio..
Baardzo mili,komunikatywni..(kiedy ktos jest przesadnie mily,zalacza mi sie ostroznosc..lecz nie tym razem..byli dobrymi aktorami..).Przyjechali bez pieniedzy,mieli tylko na jedzenie.Powiedzieli ze juz znalezli prace i za dzien ,dwa,max trzy..beda pieniadze za czynsz..
Nie mialem wyboru..mialem zbyt wysoki czynsz,zeby wybredzac..wynajem z kaucja nie wchodzil oczywiscie w rachube..Anglicy..przyjechali starym, oplem omega na polaku..uwierzylem..
Byli nad wyraz mili..czas wydluzyl sie do tygodni,codziennie zapewniali ze "jutro,pojutrze..",ze pracuja w firmie sprzatajacej..ze maja poslizgi..wychodzili z domu ok 10.00-11.00 jak sie wyspali..chyba szukali pracy..
Pewnego dnia ,po powrocie z pracy zastalem pusty pokoj..Dwa tygodnie pomieszkali sobie za friko
Pozdrawiam pare z Anglii
Dla mnie to byl ostatni "egzamin" z kur..stwa rodakow..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Tomasz Gabriel Bartoszewicz
(øl rødhåret bjørn)
Nowicjusz
Polacy zaczynają mieć powoli opinię jak Cyganie . . .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
313 Posty
anna ...
(zła)
Stały Bywalec
A jaką opinię mają Cyganie? U kogo? I dlaczego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a jeszcze nie tak dawno był na stronie głównej MojaNorwegia artykuł, że Polacy to ch... Marokańczycy dla Holendrów. no, że piją, kradną, jeżdżą po pijanemu i temu podobne duperele. przysięgam, że to nie była moja robota
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Andy Pandy miales poprostu pecha ze trafiles na taakich ludzi a druga sprawa to byles troszke naiwny ze dales sie tak otumanic ...skoro sam przyznales ze jak ktos jest zbyt mily to nie warto zbytnio ufac....
Poczesci sam sobie jestes winny....sa rozni ludzie., nie mozna rzucac wszystkich do jednego worka..nikt nie jest doskonaly...za kazdym razem czytam tutaj ze polak to, polak tamto...
Tez mialam pare razy zle doswiadczenia czego wyciaglam wnioski, ale nazywajac swoich rodakow "k***" nie nazywamy samych siebie???...a kim my jestesmy nie polakami???czy moze juz tak wielu z nas stalo sie norkami???....czy tylko udajemy lepszych niz sami jetsesmy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Veggemo Gutt)
Wiking
z kim sie zadajesz taki sie stajesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok