Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

nowe życie - Norwegia

Czytali temat:
RENATA L defenderr (1404 niezalogowanych)
7 Postów
Daniel Kwiatkowski
(solaris75)
Wiking
Witam,kilka dni temu dodałem post z zapytaniem o pomoc w sprwiie pracy,życia i agencjii umożliwiających wyjazd..... i tylko jedna odpowiedź.. czy już nie ma Polaków normalnych?????zostali tylko samolubni?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Tutaj (w Norwegi) o tej porze roku jestesmy pochlonieci Swietami Bozego Narodzenia,(mysle, ze w Polsce tez ludzie przygotowuja sie do nich). Pracujemy i przygotowujemy sie do Swiat, wiec jakby nie mamy czasu na udzielanie rad. Przynajmniej w tym czasie. Mysle, ze to Ty jestes samolubem, a nie my. Naciskasz na rady i odpowiedzi w nieodpowiednim czasie. Zycze Ci troche luzu i spokoju, w Swieta chociaz. Rozumiem, ze ci zalezy, ale: "co nagle to po diable". Wesolych Swiat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów

(Unnskyld)
Początkujący
A co ci mozna poradzic?

Agencja, ktora prowadzi nabor pracownikow do firm norweskich to Adecco.

W Noreg nadal nie jest latwo o prace, choc to zapewne zalezy na jakie stanowisko sie starasz i znajomosci jezyka norweskiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Daniel Kwiatkowski
(solaris75)
Wiking
To nie miało być tak zrozumiałe,wiem że są święta i nikogo nie naciskam i przepraszam myślałe,że ktoś siedzi na necie i w ym czasie ma więcej czasu na pisanie może się wydawać,że jestem niecierpliwy,lecz cały czas cierpliwie czekam...i za wszelkie wiadomości z gory serdecznie dziękuję oraz wszystkim życzę wesołych świąt.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Wiec, jak masz duzo czasu i jestes cierpliwy, to wystarczy, ze uzyjesz forumowej wyszukiwarki. Ten temat byl wielokrotnie przewalkowany na forum i chyba nikomu juz sie nie chce setny raz odpowiadac na te same pytania. znjadziesz to wszystko o firmach posredniczacych w zatrudnieniu, o kosztach zycia itp. Milej lektury
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Daniel Kwiatkowski
(solaris75)
Wiking
Dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Daniel Kwiatkowski
(solaris75)
Wiking
Jestem mechanikiem samochodowym i uczę się norweskiego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Zalaczam link do nav.no , to jest taki norweski urzad pracy gdzie znajdziesz duzo ofert pracy jako mechanik samochodowy. www.nav.no/sbl/stillingssok/resultat.do
Oczywiscie wszystkie sa po norwesku, ale skorzystaj z tlumacza google i poczytaj sobie. Jezeli uczysz sie norweskiego to napisz cv i wyslij do firm wraz z podaniem o prace. Kto nie ryzykuje ten nie ma. Nie wroze ci ze znajdziesz od razu prace, ale kazde wyslane podanie o prace przybliza cie do celu.
Nie spodziewaj sie ze ktos tu z forum zaproponuje ci prace. Nikt nie zna cie osobiscie i nikt nie bedzie reczyl za ciebie.
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
anna swiderska
(anullas)
Wiking
a tak w ogóle po jaką cholerę pchasz się do norge??? Lepiej w polsce, przynajmniej ja tak uważam, a jeszcze jesteś mechanikiem to się naprawdę tobie dziwię... Teraz w polsce fachowcy są w cenie... jeszcze raz się zastanów, mówię to z własnych doświadczeń, wprawdzie mojemu mężowi się podoba (tak twierdzi, ale ile w tym prawdy trudno rzec), ale ja uciekłam z tamtąd. I wcale tego nie żałuję. Uważam, że norwedzy są rasistami i homofobami, chociaż za żadne skarby do tego się nie przyznają, jeśli jesteś dobry w tym co robisz to odradzam wyjazd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
wracaj anullas napewno kariere w Polsce zrobisz, albo bedziesz zyla w spokoju i bez stresu (sarkazm)
mechanik w Norwegii ma o niebo wyzsze zarobki, lepszy sprzet i warunki niz w Polsce... niech chlopak przyjedzie i sie przekona na wlasnej skorze, moze ty zle trafilas na takich ludzi ale sa tez inni ktorzy sa mili i pomocni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok