Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Co trzeba kupic 7-letniemu dziecku do podstawowki? - Norwegia

Czytali temat:
Jolanta Musa marysia12345 (1785 niezalogowanych)
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Prosze napiszcie co jest potrzebne dziecku tu do szkoly podstawowej? Co trzeba kupic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
kasia m
(lkasiaM)
Wiking
ja rok temu kupowalam ale do trzeciej klasy plecak i piórnik książki zeszytu są w szkole ja kupilam zeszyty ale prosili abym dawala dziecku te zeszyty co byly w szkole poza ty wszystko na deszcz gumowce i kurtka lub plaszcz ja kupilam takie cienkie i ciągle plaszcz byl w plecaku caly rok takze jest to wygodne bo deszcz jak zaczoł padac to dziecko w kazdej chwili mialo polecam poza tym ja kupilam buty zmienne wsowane dla ulatwienia dziecku życia stroje do ćwiczen czyli koszulka i spodenki i na basen kapielowki i klapki w puzniejszym czasie kask bo często sa wycieczki rowerowe a z tymi kurtkami chcialam powiedziec ze w naszej szkole bardzo tego pilnuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
kasia robakowska
(kasiar)
Wiking
witaj 7-latkowi powinnas kupic pudelko na kanapki .plecak ,pozatym wszystko inne moja corka dostala w szkole.no mozesz jeszcze kupic jakie kredki zeby mogl odrabiac lekcje w domu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Dzieki za odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
kasia robakowska
(kasiar)
Wiking
pytalas sie jeszcze do ktorej klasy pojdzie norweskim systemem powinna isc do drugiej klasy tutaj pierwsza jest jak u nas zerowka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Piornik tez musze kupic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
kasia robakowska
(kasiar)
Wiking
piornik nie koniecznie olowki dostanie w szkole ale dobrze jakby mial gdzie je nosic wiec doradzam bys kupila piornik.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mmoonnia napisał:
Piornik tez musze kupic? SZOK

A TY chodziłaś do podstawówki beze piórnika .....?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
pytam poniewaz niektorzy pisza ze nie koniecznie musze kupic piornik......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Nie musisz kupować , ale gdzieś swoje przybory dziecko będzie musiało nosić , np. kredki , ołówek czy gumkę .Plecaki w naszej szkole pierwszaki miały jednakowe , z tym się wstrzymaj , bo i u Was może tak być . A po za tym bidon na picie i pudełko na kanapki . Myślę , że o reszcie dowiesz się od nauczycieli na spotkaniu . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok