Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

mogę sie domagać alimentów po powrocie do polski?? - Norwegia

Czytali temat:
Robert GG Magdalena B ON Tamten AnSl (591 niezalogowanych)
6 Postów
lena rozmus
(lenka.r)
Wiking
czy moge sie ubiegać o alimenty od ojca dziecka pracującego w Norwegii?? nie mamy ślubu, dziecko urodzone w Nor, niedawno wróciliśmy do Polski )
W Polsce takie sprawy się ciągna latami, dlatego czy ktoś wie jak to wygląda w Norwegii????
czy wogóle mam prawo domagać sie alimentow mieszkając w Polsce?? nie chodzi tu ich o wysokość, tylko by jakiekolwiek pieniądze moc wyegzekwować od ojca dziecka. nie chce płacić a ja... no właśnie dlaczego sama mam wychowywać?? to tak samo jego dziecko, ma obowiązek mi pomóc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
tak, nawet powinnas. Z doswiadczenia powiem ci, ze w Polsce takie sprawy trwaja 10 razy szybciej niz w Norwegii. Znajac jego adres i miejsce pracy zalatwisz to w przyslowiowe cztery sekundy. Zloz wniosek w sadzie w PL. Na podstawie jego zarobkow mozesz otrzymac okolo 1000 zlotych.
Nie moja sprawa - ale po co wracac do pl? Nie lepiej zostac, podjac tu prace i wystapic o alimenty tutaj? Jako samotna matka dostaniesz pomoc od panstwa, a jaka to zalezy jak dlugo jestes zarejestrowana w folkeregistreret.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok