Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ciąża - Norwegia

Czytali temat:
(591 niezalogowanych)
4 Posty
Justyna W
(justa2386)
Wiking
Witam!
CZY MOZE KTOS MI POMOC.JESTEM W CIAZY I GDZIE MAM SIE UDAC ZEBY ZNALEZC LEKARZA GINEKOLOGA I SZPITAL GDZIE BEDE RODZIC NIE MAM ZIELONEGO POJECIA GDZIE TO WSZYSTKO ZALATWIC MAM NUMER PERSONALNY.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Zapraszam do wątku dla młodych i przyszłych mam www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...mamy_w_norwegii.html tam znajdziesz wszystkie informacje.
Generalnie ciążę prowadzi lekarz rodzinny, jeśli go masz to zgłoś się do niego (Norwedzy preferują, żeby przyszłe mamy zgłaszały się po ukończeniu 11 tyg ciąży- zakup sobie tylko witaminy dla ciężarnych w aptece). Jeśli nie masz lekarza rodzinnego, to możesz wybrać go na stroni nav.no . Jeśli masz trudności w poruszaniu się po stronie, to wybierz się do NAV i poproś o pomoc.
Lekarz zbada cię, poinformuje o terminie USG (generalnie jest tylko jedno w ciąży), powie gdzie będziesz rodzic, skontaktuje cię z położną. Wizyty u lekarza i położnej związane z ciążą są w Norwegii bezpłatne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
Ja z kolei chce pogratulowac przyszlej mamie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok