Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

d-nummer dla dziecka - Norwegia

Czytali temat:
Magda Magdalena Ewelina Roś Krzysztof J Przemyslaw Piskorz ja ja Karolina Turoń (3268 niezalogowanych)
25 Postów
Wiking
otrzymalam d-nummer szukam pracy i przedszkola. zarejestrowalam sie na stronie bergen kommune w celu poszukiwania miejsca w przedszkolu ale na tej stronie wymagane jest podanie fodselnummera dziecka. pytanie skad go wziasc skoro ja sama mam tylko d-nummer
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Karolino, aby dziecko otrzymalo numer personalny, musisz przeprowadzic łączenie rodzin. Jezeli Ty otrzymalad D-nummer, oznacza to, ze nie masz w Norwegii statusu rezydenta. Nie mozesz wobec tego zapisac swojego dziecka do przedszkola.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
łaczenie rodzin?hmmm problem w tym ze jestem samotna matka z dzieckiem, co prawda mam matke i ojca na miejscu w Bergen ale z tego co czytałam to na łaczenie rodzin jestem juz za stara musiałabym byc nie pełnoletnia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A skad tobie przyszło do głowy, ze proponuje ci laczenie rodzin z twoimi rodzicami??? Przeciez w pierwszym poscie nie napisalas ze sa tu twoi rodzice.
Jesli juz czytalas o laczeniu rodzin, to moze doczytalas, ze chodzi mi o łaczenie rodzin - TY+TWOJE DZIECKO. Lecz najpierw ty musisz miec staly numer personalny.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
a na ile masz pozwoleniejezeli na min pol roku idz do kommuny i wymien D- numer na fodsenumer
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A od kiedy to numer wymienia sie w kommunie? Zeby dostac stały numer musi miec kontrakt na pracę, lub miec łączenie rdzin ( a tego nie ma, bo nie ma tu partnera zyciowego, a rodzice jej nie moga wziac pod szkrzydła, bo jest pełnoletnia) Dostala d nummer, bo zarejestrowala sie jako szukająca pracy. Ma do tego prawo.
Karolina, mam nadzieje ze szybk znajdziesz prace. A tym ze nie bedziesz miec od razu przedszkola to sie nie przejmuj, wiekszosc matek najpierw daje dzieci do niani. Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
kasia f.
(kasiula77)
Początkujący
Karolina . Twoje dziecko mimo ze ma tymczasowy numer personalny mozesz zapisac je do przedszkola , choc nie wszystkie przedszkola to robia . Po drugie teraz mozesz miec problem z miejscem dla swojej pociechy. Moja rada idz do przedszkola i sie dowiedz . Moja znajoma miala d numer dla dziecka i bez problemu zapisla synka do przedszkola
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
no wiesz u mnie jest tak ze ie wszystko zalatwia w kommunie, a kontraktu nie musi miec tylko pozwolenia na minimum pol roku zeby zmienic numer, a kontrakt o prace swoja droga bo jakos musi dostac pozwolenie, ale to i musisz sie dowiedziec bo jak ostatnio dla mojej mamy to robilam to byl jakis podpunkt odnosinie pozwolenia ze daja osoba poszukujacym prace czy cos w tym stylu wiec najlepiej bedzie jak pojdziesz i sie dowiesz wszystkiego od nich, pozdrowienia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
kafar napisał:
Karolina . Twoje dziecko mimo ze ma tymczasowy numer personalny mozesz zapisac je do przedszkola , choc nie wszystkie przedszkola to robia . Po drugie teraz mozesz miec problem z miejscem dla swojej pociechy. Moja rada idz do przedszkola i sie dowiedz . Moja znajoma miala d numer dla dziecka i bez problemu zapisla synka do przedszkola

kafar i ania 86 - nie zrozumialyscie karoliny. Ona zarejestrowala sie jako poszukujaca pracy i dostala d mummer na tej podstawie. Jej dziecko nie ma zadnego numeru i dlatego nie moze go zapisac do przedszkola. Jak Karolina znajdze prace, to wtedy bedzie mogla przeprowadzic laczenie rodzin ze swoja pociecha i oboje dostana stale numery personalne, a wtedy nic nie bedzie stalo na przeszkodzie, aby zapisac dzecko do przedszkola.
Pozdrawiam w sloneczny dzien.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok